HÜDA PAR SİYONİST İŞGAL REJİMİ İLE TİCARİ İLİŞKİLERİN ARTMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

 

Görüntülenme: 1678 Tarih: 13 Şubat 2020 02:57
HÜDA PAR SİYONİST İŞGAL REJİMİ İLE TİCARİ İLİŞKİLERİN ARTMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

İLKHA'nın haberine göre; İşgal rejimi ile olan ticaret hacminin artışına dikkat çeken HÜDA PAR Sözcüsü Şehzade Demir, Türkiye başta olmak üzere tüm İslam ülkelerinin terör devletiyle diplomatik ve ekonomik ilişkilerini sonlandırması gerektiğini belirtti.

Caydırıcılık içermeyen sözlü tepkilerin, işgal rejiminin ihlallerini sonlandırmayacağını söyleyen HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Şehzade Demir, "Türkiye başta olmak üzere tüm İslam ülkeleri işgal rejimiyle diplomatik ilişkilerin yanı sıra ekonomik ilişkilerini de sonlandırmalı ve terör devletini tanımaktan vazgeçmelidir." diye kaydetti.

Netanyahu'nun açıklamalarını ve Mavi Marmara davasını hatırlatan Demir, "Netanyahu'nun ülkemiz ile ilgili diplomatik tepkinin olmasına karşın bunun ticari ilişkilere yansımadığı ve aksine diplomatik gerilim sürecinde ticari ilişkilerin daha da arttığına ilişkin açıklaması bir gerçekliği ortaya koymaktadır. 2010 yılında Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisi baskını ile ilişkiler bozulmuş, Türkiye tarafından işgal rejimine bir dizi bürokratik yaptırım uygulanmıştı. Ancak anlamsız bir şekilde 2016 yılında varılan anlaşma neticesinde Türkiye yargılama hakkından vazgeçerek işgal rejiminin katliamını aklamıştır." şeklinde konuştu.

İşgal rejimi ile olan ticaret hacminin artışına değinen Demir, "İktidar, işgal rejiminin saldırılarına ve yüzyılın anlaşmasına yönelik bazı diplomatik tepkiler verse de ticari ilişkiler artarak devam etmektedir. 2010 yılından bu yana Türkiye ve işgal rejimi arasındaki ihracat yüzde 109 oranında artmış, 2014 yılında 2 milyar olan ticaret hacmi 2018'de 6 milyar dolar düzeyine ulaşmıştır. Bu rakamlar tepkilerin kamuoyunu tatmin amacıyla gerçekleştirildiğini ortaya koymaktadır." ifadelerine yer verdi.

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar