BUGÜN İMAD MUĞNİYE VE HASAN EL BENNA'NIN ŞEHADET YILDÖNÜMÜ

 

Görüntülenme: 2908 Tarih: 12 Şubat 2020 22:18
BUGÜN İMAD MUĞNİYE VE HASAN EL BENNA'NIN ŞEHADET YILDÖNÜMÜ

Bugün 12 Şubat. Dünyayı sömüren kan emici ABD emperyalizminin ve şımarık çocuğu İsrail’in plan ve programlarına darbe vuran iki ismin, İhvan Lideri Hasan El Benna’nın ve Hizbullah’ın efsanevi komutanı İmad Muğniye’nin şehadet yıldönümü.

Şehid Hasan El-Benna (12 Şubat 1949)

Hasan El-Benna, 1906 yılında Mısır`da doğdu. Sekiz yaşında medreseye başladı. Çok iyi bir eğitim gördü. Daha küçük yaşlarda Ahlak ve Edep Cemiyeti, Haramların İşlemesini Önleme Cemiyeti gibi teşkilatlar kurdu. 1928`de öğretmenlik yaptığı İsmailiye kentinde İhvan-ı Müslimin cemaatini kurdu.

Halkı irşad faaliyetlerine bu isim altında devam etti. Hareketin gençlik kollarını kurdu, okullar açtı, bazı işyerleri ve fabrikalar inşa etti, cami ve mescidlerde teşkilatlar kurdu.

Böylece dini, sosyal, ekonomik, kültürel alanlarda faaliyetler gerçekleştiren Hasan El-Benna, davasını daha geniş kitlelere yaymak için başkent Kahire`ye taşındı. Mısır`ı işgal eden sömürgeci İngilizlere karşı cihad ilen eden Hasan El-Benna ve arkadaşları baskı altına alındı. İhvan mensupları zindan, işkence, şehadet ve sürgünler yaşadı. Filistin davasını sahiplendikleri ve bilfiil bu mücadeleye girişmelerinden dolayı İhvan teşkilatı yasadışı ilan edildi ve kapatıldı.

Hasan El-Benna, 12 Şubat 1949 günü akşamı evine giderken suikasta uğrayarak şehid edildi. Kurmuş olduğu İhvan-ı Müslimin cemaati bütün dünyaya yayıldı. İhvan-ı Müslimin cemaati Seyyid Kutup, Zeynep Gazali ve Abdulkadir Udeh gibi nice dava önderleri yetiştirdi. İhvan-ı Müslimin cemaati, Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS`ın temellerini attı.

Şehid İmad Muğniye (Hacı Rıdvan) (12 Şubat 2008)

İmad Muğniye 1962 yılında Lübnan`ın güneyindeki Sur kentinde dünyaya geldi. Küçüklüğünden beri Filistin meselesiyle ilgili olan İmad Muğniye, henüz 15 yaşındayken Filistin el-Fetih Örgütü`ne üye oldu.

El-Fetih örgütünde aradığı manevi havayı bulamayan İmad, el-Fetih`ten ayrılarak Emel Hareketi`ne katıldı. İran`daİslam Devrimi`nin gerçekleşmesinden sonra, İsrail işgaline karşı Lübnanlı gençleri örgütlemeye başladı ve israil işgaline karşı fiili mücadeleye girişti.

Hizbullah`ın kurulmasından sonra Hizbullah`a katıldı. 2006 yılındaki 33 gün savaşı komutanlığını yaptı. "İsrail`in yenilmezlik efsanesine son veren komutan" diye ünlendi. Çeşitli suikastlara uğrayan İmad Muğniye, 12 Şubat 2008`de Şam`da uğradığı CIA-Mossad kaynaklı bombalı saldırı sonucu şehit oldu. Siyonist israil, misilleme korkusundan olayla ilişkilerinin olmadığını dile getirmek zorunda kaldı.

İmad Muğniye; kendisini davasına tamamıyla vakfetmişti. Allah rızasından başka bir şeyi gözetmezdi. Tehlikelerden kaçmazdı. Benzersiz bir cesareti vardı. Zor anlarında, hayati öneme haiz hızlı ve doğru kararlar alırdı. Askeri bir dehaydı. 33 gün savaşı, Hacı Rıdvan`ın zekâsı, planlaması, hazırlıkları ve kudreti sayesinde düşmanın yenilgisi ile sonuçlandı.

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar