SİYONİST İSRAİL'İN ARAP KRALLIKLARIYLA İLİŞKİLERİNDE YENİ DÖNEM (ANALİZ)

 

Görüntülenme: 1952 Tarih: 12 Şubat 2020 09:03
SİYONİST İSRAİL'İN ARAP KRALLIKLARIYLA İLİŞKİLERİNDE YENİ DÖNEM (ANALİZ)

Katar eski başbakanı Şeyh Hamed Casım Al Sani Siyonist Rejim İsrail'in Arap ülkeler ile saldırmazlık anlaşması imzalamak peşinde olduğunu ifşa etti. Amerika başkanı Donald Trump 28 Ocak 2020'de Yüzyılın Anlaşması isimli ırkçı planı tanıttı. Bu planın açıklanmasından iki hafta sonra ise bu planın uygulanması şekli yavaş yavaş aşikar olmaktadır.

Sözde Yüzyılın Anlaşması planının uygulanması doğrultusundaki ilk aşaması tanıtıldı. Gerçekte planın alenileştirilmesi ve ona gelen tepkilerin ölçülmesi Yüzyılın Anlaşmasının uygulanmasının ilk adımı idi. Şimdi de Amerika Birleşik Devletleri ve Siyonist Rejim İsrail  planın maddelerini uygulamaya çalışıyorlar. 

Siyonist Rejim İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu ve Arap ülkeleri liderleri arasında sözde şom Yüzyılın Anlaşmasının uygulanması için görüşler gerçekleştirilmesi bu doğrultuda atılacak bir başka adımdır. Bu görüşmelerin bu ülkelerin Siyonist Rejim İsrail ile ilişkilerinde tabuların kırılmasına ayrıca Yüzyılın Anlaşmasının kimi Arap ülkeleri liderleri tarafından kabul edilmiş meşru bir anlaşma olduğu hususuna yol açacaktır. 

 Katarlı makamın ifşaatı ile gün yüzüne çıkan Şeytani yüzyılın anlaşmasının uygulanmasının bir başka yolu da  Siyonist Rejim İsrail ve Fars Körfezi İşbirliği Konseyi üye ülkeleri ayrıca Ürdün ve Fas ülkeleri arasında saldırmazlık anlaşmasının imzalanmasıdır. Siyonist Rejim İsrail ile barış anlaşmasını imzalayan Ürdün ve Mısır hariç  hiçbir Arap ülkesi Filistin topraklarını 1948 yılından itibaren işgal eden Siyonist Rejim İsrail ile resmi ve aleni ilişkisi bulunmamaktadır. 

Siyonist Rejim İsrail şimdiye dek bu ülkeler için ciddi bir askeri tehdit sayılmamasına rağmen ancak bu ülkeler ile saldırmazlık anlaşması İsrail ile ilişkilerin meşrulaştırılması ve gizli olarak yürütülen ilişkilerden aleni olarak ilişkilere geçiş anlamına geliyor. 

Gerçekte  hem Siyonist elebaşısı Netanyahu'nun Arap liderleri ile görüşmesi hem de Siyonist Rejimin Arap ülkeler ile saldırmazlık anlaşması imzalaması Siyonist Rejimin bu ülkeler ile ilişkilerini normalleştirmesi anlamına geliyor.  Amerikan başkanı Donald Trump da Beyaz Saray'a geldiğinden beri bu doğrultuda sinsi planlar yapmaktadır. 

Siyonist Rejim İsrail'in Arap ülkeleri ile ilişkilerini normalleştirmesi Yüzyılın Anlaşması maddelerinde yer almamasına rağmen böyle bir gelişme ırkçı sözde barış anlaşmasının uygulanmasının gereksinimi olarak görülmektedir. Buna esasen  Yüzyılın Anlaşmasının tanıtılması töreninde bir kaç Arap ülkesi büyükelçisi de vardı. 

Bu hususta önemli olan bir başka önemli nokta da bu projenin Arap ülkeleri dahil birçok ülkede halklar tarafından protesto edilmesidir. Arap liderlerinin Siyonist Rejim elebaşısı ile görüşmesi ayrıca Siyonist Rejim İsrail ile Arap ülkeleri arasında saldırmazlık anlaşmasının imzalanması  bu protestoların göz ardı edilmesi ve geride bırakılması anlamına gelir. 

Gerçekte bu fikirler kimi Arap ülkelerinde halk ve  yöneticiler arasında büyük ihtilaflar ve çatlakların var olduğunu gösteriyor. Buna paralel olarak bu durum, Arap dünyasındaki yönetimler arasında ihtilaflar  ve çatlakların da göstergesidir. Çünkü 22 Arap ülke arasından çok az sayıda ülke resmi veya dolaylı bir şekilde Yüzyılın Anlaşması isimli ırkçı plana onay vermiştir. 

Amerika ve Siyonist Rejim İsrail Arap dünyasındaki çatlaklar özellikle de çoğu ülkelerin ve Arap dünyasının nüfusunun çoğunun bu plana karşı olmasından haberdar olup saldırmazlık gibi anlaşmalar imzalayarak bu projenin uygulama aşamasına vardığını ve karşı çıkmaların da bir sonucu olmadığını telkin etmeye çalışmak istiyorlar. 

parstoday

 

Yorumlar