ABDULBARİ ATVAN YÜZYILIN ANLAŞMASINA KARŞI SİLAHLI DİRENİŞ ÇAĞRISINDA BULUNDU

 

Görüntülenme: 2016 Tarih: 01 Şubat 2020 21:24
ABDULBARİ ATVAN YÜZYILIN ANLAŞMASINA KARŞI SİLAHLI DİRENİŞ ÇAĞRISINDA BULUNDU

Arap dünyasının önde gelen uzmanlarından gazeteci-yazar Abdulbari Atvan, Yüzyılın Anlaşması'nın bir sonraki aşamasının Ürdün, Mısır, Irak ve Suudi Arabistan'ın işgali olduğunu belirterek, bu tehlikeli komploya karşı silahlı direniş talebinde bulundu.

Atvan, Ray el Yevm gazetesindeki yazısında, Yüzyılın Anlaşması'ndaki maddelerin Filistin milleti ve liderlerini teslim alma belgesi olduğunu ifade ederek, Yüzyılın Anlaşması'nı Güney Afrika'daki Aparthied rejiminin yeni bir versiyonu olduğunu kaydetti.

Yazısının devamında Atvan, Yüzyılın Anlaşması'nın bir sonraki aşamasının Ürdün, Mısır, Irak ve Suudi Arabistan'ın işgali olduğunu belirterek, bu tehlikeli komployu etkisizleştirmek için silahlı direniş çağrısında bulundu.

Ünlü yazar, Yüzyılın Anlaşması'nın bölgede direniş cephesinin işbaşında olduğu ve Filistin halkının fedakarlık ve devrim yapmaya hazır olduğu için hayata geçirilmeyeceğini vurguladı.

Bu arada Kuveyt ve El Cezayir yönetimleri de yaptıkları açıklamalarda Amerikan-Siyonist Yüzyılın Anlaşması reddettiler.

 

Yüzyılın Anlaşması uyarınca Kudüs ve Batı Yaka'daki yerleşkeler tümüyle işgal rejimine ilhak ediliyor, Filistinli mültecilerinin kendi vatanlarına geri dönme hakları gözardı ediliyor ve Filistin ülkesi 1967 sınırlarından bile küçültülüyor.

parstoday

Yorumlar