ARAP BİRLİĞİ YÜZYILIN ANLAŞMASINI ANLAYIŞLA KARŞILADI

 

Görüntülenme: 1641 Tarih: 30 Ocak 2020 00:26
ARAP BİRLİĞİ YÜZYILIN ANLAŞMASINI ANLAYIŞLA KARŞILADI

Arap Birliği teşkilatı dün ABD Başkanı Trump'ın Filistin halkının meşru haklarını yok sayan sözde Ortadoğu Barış Planı ile ilgili açıklamasında Arap ülkelerinin ortak tavırlarının belirlenmesinde Filistin'in tutumunun nazarı dikkate alınacağı belirtildi.
 
Teşkilat ABD Başkanı Trump'ın Yüzyılın Anlaşması planı hakkında yaptığı açıklamasıyla ilgili olarak bugün yaptığı açıklamada ABD'nin çözüm planının bağlayıcı olmadığı ve İsrailliler ile Filistinliler arasında bir barış sağlanabilmesinin iki tarafının iradesiyle mümkün olabileceği sadece bir tarafın iradesiyle olmayacağı belirtildi.
 
Ancak açıklamada Arap Birliği teşkilatının barış gerçekleşmesi için sarf edilecek her çabaya da açık olduğu, Amerika'ın girişimlerini de Filistin - İsrail çatışmasının çözümü açısından anlayışla karşıladığı ifade edildi.
 
Açıklamada İsrail'in Filistin toprakları üzerinde 1967'den beri devam eden işgalini görmezden gelen ve işgali meşrulaştırmaya yönelen bir formülle de adil, kabul edilebilir, kalıcı bir barış sağlanamayacağı belirtildi.
 
Açıklamada barışın sağlanması için öne sürülen herhangi bir plan hakkında hüküm verilmesi için temel ölçünün bu planın uluslararası hukukla ve insaf ve adalet ilkeleriyle uyumluluğunun temel ölçü olarak alınabileceği dile getirildi.
 
Filistin Yönetimi'nin talebi doğrultusunda Arap Birliği teşkilatının önümüzdeki Cumartesi günü olağanüstü toplantı düzenleyeceği bildirildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar