HAMAS SÖZCÜSÜ: YÜZYILIN ANLAŞMASI FİLİSTİN DAVASINI TASFİYE ETMEYİ AMAÇLIYOR

 

Görüntülenme: 2085 Tarih: 26 Ocak 2020 13:57
HAMAS SÖZCÜSÜ: YÜZYILIN ANLAŞMASI FİLİSTİN DAVASINI TASFİYE ETMEYİ AMAÇLIYOR

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) ABD ve İsrail'in Yüzyılın Anlaşması planını uygulamaya geçirmek için gösterdikleri gayretin, Filistin varlığını, Kudüs'ün kimliğini, ümmetin Filistin'le ve Mescidi Aksa'yla ilişkisini hedef aldığını dile getirdi.
 
Hamas'ın sözcüsü Fevzi Berhum dün yaptığı basın açıklamasında, bu Siyo-Amerikan planlarının tümünün Filistin davasını mümkün olduğunca tasfiye etmek için hazırlandığını belirtti.
 
Berhum, bir yandan Filistin halkına yönelik baskı bütün şekilleriyle ve şiddetiyle devam ederken, bu halk yurdundan sürgün edilirken, mal varlıklarına el konulurken, kutsal mekanları kirletilirken, ABD'nin aynı zamanda bu planlarla, Filistin toprakları üzerindeki siyonist işgali meşrulaştırmayı ve onunla ilişkilerin normalleştirilmesini sağlamayı amaçladığını ifade etti.
 
Berhum açıklamasında Filistin Yönetimi'nin işgal altındaki Batı Yaka bölgesinde direnişe baskı yapmasına, Gazze'deki direnişin imkanlarını ortadan kaldırmak ve onu iyice güçsüzleştirmek için yaptığı çalışmalara ve siyonist düşmanla güvenlik işbirliğine de dikkat çekerek bunların da Filistin varlığını hedef alan planların işine yaradığını dile getirdi.
 
Berhum, bu şartların artık değişmesi ve Filistin halkının haklarının geri alınması için zamanın geldiğini belirtti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar