KUDÜS HALKI ŞEYH İKRİME SABRİ'YE DESTEK ÇIKTI

 

Görüntülenme: 2865 Tarih: 26 Ocak 2020 15:39
KUDÜS HALKI ŞEYH İKRİME SABRİ'YE DESTEK ÇIKTI

Dün öğleden önce Kudüs'te bazı dini şahsiyetlerin ve Kudüs ahalisinin iştirakiyle, işgal rejiminin Kudüs'teki İslami Yüksek Heyet'in başkanı ve Mescidi Aksa'nın hatibi Şeyh İkrime Sabri'ye dört ay süreyle Mescidi Aksa'ya giriş yasağı getirmesini protesto ve İkrime Sabri'yle dayanışma amacıyla bir gösteri düzenlendi.
 
Şeyh İkrime Sabri'nin Kudüs'ün Savane mahallesinde olan evinin önünde düzenlenen gösteriye katılanlar; "Alimlerimizin susturulmasına ve kutsal mekanlarımızından uzaklaştırılmalarına hayır", "Hepimiz Şeyh İkrime'yiz", "Bir toplumun alimlerinin aşağılanması karşısında öfkelenmemesi utanç vericidir", "Aksa'nın şeyhlerinin oradan uzaklaştırılmalarına hayır" şeklinde sloganlar attılar.
 
Şeyh İkrime Sabri de gösteri esnasında yaptığı konuşmada Mescidi Aksa yasağı uygulamalarının yasal temeli olmayan zalimce ve uygarlığa aykırı olduğunu, dünyanın hiçbir yerinde böyle insanlara ibadet mekanlarına gitme yasağı koyan başka bir devlet bulunmadığını dile getirdi.
 
İşgal polisi dün gece 02.00 sıralarında İkrime Sabri'nin evine baskın düzenleyerek dört ay süreyle kendisine Mescidi Aksa yasağı getirildiğine dair tebliğde bulunmuştu.
 
İşgal rejimi daha önce İkrime Sabri'ye bir hafta süreyle Mescidi Aksa yasağı getirmiş ancak o, yasağı tanımayarak dün Cuma namazında Kudüslü gençlerin omuzlarında Mescidi Aksa'ya girmişti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar