İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNDEN EL HİNDİ ŞEYH İKRİME SABRİ'NİN MESCİDİ AKSA'DAN UZAKLAŞTIRILMASI KARARINA TEPKİ GÖSTERDİ

 

Görüntülenme: 2458 Tarih: 23 Ocak 2020 23:22
İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNDEN EL HİNDİ ŞEYH İKRİME SABRİ'NİN MESCİDİ AKSA'DAN UZAKLAŞTIRILMASI KARARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin Siyasi Birim üyesi Dr. Muhammed El-Hindi, İsrail işgal rejiminin Mescidi Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri'nin Mescidi Aksa'dan uzaklaştırılması kararına tepkisini dile getirerek bunun ilim adamlarının, davetçilerin ve murabıtların Mescidi Aksa'dan uzak tutulması amacıyla gerçekleştirilmiş çok edepsizce bir girişim olduğunu ifade etti.
 
El-Hindi, bugün yaptığı basın açıklamasında; "Şeyh Raid Salah'ın uzaklaştırılmasından ve hapsedilmesinden sonra Şeyh Sabri'nin Mescidi Aksa'dan uzaklaştırılması Müslümanların kutsallarına ve dini önderlerine karşı büyük saygısızlık, ümmetin Kudüs'teki ve Aksa'daki haklarını savunanın sesinin susturulması için atılmış bir adım, Mescidi Aksa'nın paylaştırılması ve onun mahremiyetine dokunmak için bir hazırlıktır" dedi.
 
El-Hindi, dünyanın her tarafındaki Müslümanlardan siyonist düşmanın bütün bu uygulamaları, peygamberlerinin isra mekanıyla ilgili aşırılıkları karşısında öfkelerini dile getirmelerini istedi.
 
El-Hindi, Filistin'deki direniş gruplarından da karara karşı daha sert bir tavır sergilemelerini, Kudüs'ü ve Mescidi Aksa'yı savunmanın sembolü durumundaki Şeyh İkrime Sabri'yi hedef alan tutuma karşı durmalarını istedi.
 
Filistin'de İkrime Sabri'nin Mescidi Aksa'dan uzaklaştırılması kararını protesto amacıyla yarın sabah namazında Mescidi Aksa'da ve El-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi'nde 'büyük sabah namazı' adıyla geniş katılımlı birer buluşma gerçekleştirilecek. Yarınki sabah namazı buluşmasına on binlerce kişinin katılması bekleniyor.
 
Şeyh İkrime Sabri'nin Mescidi Aksa'dan uzaklaştırılması kararına karşı Türkiye'de de muhtelif sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde yarın sabah namazında 'Umut Cuması' adıyla farklı şehirlerde farklı camilerde buluşmalar gerçekleştirilerek protesto gösterileri düzenlenecek. İstanbul'da da yarın sabah namazında Fatih Camisi'nde buluşma gerçekleştirilecek.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar