GASIP İSRAİL KUDÜS'TE 5 EVE EL KOYDU

 

Görüntülenme: 3038 Tarih: 01 Ocak 2020 05:14
GASIP İSRAİL KUDÜS'TE 5 EVE EL KOYDU

Filistin kaynaklarının verdiği bilgilere göre işgal güçleri bugün işgal altındaki Doğu Kudüs'ün kenar semtlerinden olan El-Mintar mıntıkasında beş eve ve su borularına el koydu.
 
El-Mintar Arazisini Savunma Komitesi Başkanı Yunus Cafer olayla ilgili basın açıklamasında, "İşgal askerleri El-Mintar mıntıkasına baskın düzenlediler ve Muhammed Ömer Abdülkadir, Zeki Halil Abdülkadir Cafer, onun babası Halil, Muhammed Mahir Es-Serhi ve Şakir Es-Serhi adlı kişilere ait evlere ve onların plastik su borularına el koydular" dedi.
 
Cafer açıklamasında işgal güçlerinin, uzunluğu 7 km'ye ulaşan ve Ölü Deniz'e kadar uzanan araziler üzerindeki su borularını sökme tehdidinde bulunduklarını dile getirdi.
 
Söz konusu bölgede son dönemde yahudi yerleşimcilerin kendileri için bir çevre oluşturmak amacıyla karavanlar ve su depoları kurdukları ifade edildi.
 
Filistin kaynaklarının verdiği bilgilerde işgal yönetiminin Kudüs'ün çevresini böyle yahudi yerleşim alanlarıyla kuşatmaya ve böylece burayı Filistin'in diğer bölgelerinden tamamen ayırmaya çalıştığına dikkat çekildi.
 
Kudüs'ün kenar semtlerinin 235 bin dönümlük bir arazi üzerine kurulduğu ifade ediliyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar