ÜRDÜN HALKININ TEPKİSİNE RAĞMEN İSRAİL DOĞAL GAZININ ÜRDÜN'E İHRACI BAŞLADI

 

Görüntülenme: 2452 Tarih: 01 Ocak 2020 07:27
ÜRDÜN HALKININ TEPKİSİNE RAĞMEN İSRAİL DOĞAL GAZININ ÜRDÜN'E İHRACI BAŞLADI

İsrail Savunma Bakanı Yuval Steinitz bugün yaptığı açıklamada, İsrail - Ürdün ve Amerikan Noble Energy şirketi arasında 2016'da imzalanan anlaşma gereğince İsrail doğal gazının Lifyasan tarlası üzerinden Ürdün'e ihracının başladığını söyledi. İsrail Enerji Bakanı en fazla bir hafta veya 10 gün içinde Mısır'a gaz pompalanması işleminin de başlayacağını söyledi.
 
İsrail doğal gazının Ürdün'e pompalanması işlemi yapılan denemelerden sonra, Ürdün'deki bütün tepkilere ve protesto eylemlerine rağmen bugün sabahtan itibaren düzenli bir şekilde başlatıldı.
 
Ürdün'de işgal rejiminden doğal gaz alınmasına tepki gösterenler Ürdün hükümetinden İsrail ile yapılan anlaşmanın iptal edilmesini istemişlerdi.
 
İsrail Savunma Bakanı Yuval Steinitz, Ürdün'e gaz pompalanmasının düzenli bir şekilde başlaması münasebetiyle yaptığı açıklamada İsrail tarihinde ilk kez enerji kaynağı olduğuna dikkat çekti.
 
Steinitz kendisinin yüksek mahkemedeki bir duruşmada Ürdün ve Mısır'a doğal gaz vereceğini söylediği zaman yargıçları yanıltmaya çalışmakla suçlandığına dikkat çekti.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar