GASIP İSRAİL 2019'DA BATI YAKA'DA YÜZLERCE EVİ YIKTI

 

Görüntülenme: 2850 Tarih: 28 Aralık 2019 22:34
GASIP İSRAİL 2019'DA BATI YAKA'DA YÜZLERCE EVİ YIKTI

BM İnsani Yardım Koordinasyonu Ofisi (Ocha)'nin işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan temsilciliği tarafından verilen bilgilere göre İsrail işgal yönetimi 2019 yılı içinde Filistin'in Batı Yaka bölgesinde Filistinlilere ait 617 binayı yıktı veya gasp etti.
 
Ocha'nın "Sivillerin Korunması" raporunda verilen bilgilere göre bu kadar binanın yıkılması 898 Filistinlinin yerinden edilmesine ve başka yerlere göçe zorlanmasına neden oldu.
 
Rapora göre Nablus'un doğusundaki ateş etme alanında yıkım faaliyetlerinden birinde işgal güçleri 2500 ağacı veya fidanı söktüler. Raporda bu sökülen ağaçların ve fidanların bulunduğu alanın Filistinlilerin doğal koruma alanı olarak niteledikleri gezi bölgesinin bir kısmını oluşturduğu dile getirildi. Buralar yakınlarında bulunan Beyti Furik beldesinde ve Tana harabeleri çevresinde ikamet eden 14 bin kişiye hizmet ediyordu.
 
Rapora göre geçen iki hafta içinde işgal yönetimi C kategorisine giren bölgelerde ve işgal altındaki Kudüs'te, ruhsatsız oldukları iddiasıyla 29 binayı yıktı veya sahipleri tarafından yıkılması için zorladı. Bu binaların yıkılması 45 kişinin evsiz kalmasına 100 kişinin de zarar görmesine neden oldu.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar