SİYONİST ORDU GAZZE'YE HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 2287 Tarih: 26 Aralık 2019 14:08
SİYONİST ORDU GAZZE'YE HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

İşgal ordusu bu sabah erken saatlerde Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine bir dizi hava saldırısı düzenlerken, saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edildi.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal ordusu uçakları Han Yunus’un batısındaki Yeni Liman bölgesine beş füze attı.
İşgal ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’nın kuzeyinde yer alan direnişe ait bir alana da arka arkaya birkaç kez hava saldırısı düzenlediği bildirildi.
İşgal ordusuna ait helikopterlerin Askalan alanı çevresindeki boş bir tarım arazisine ve Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Es-Sefine alanının çevresine saldırı düzenlediği, işgal güçlerinin Gazze’nin batısındaki El-Bahriyye alanına da beş füze attığı kaydedildi.
İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırıları, dün akşam Askalan kentinde sirenlerin çalması üzerine işgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu’nun toplantıyı yarıda bırakıp apar topar salondan kaçmasının ardından geldi.
İşgal rejimi medyası, Askalan kentinde sirenler çaldığı sırada Netanyahu’nun Genel Başkanlığını yaptığı Likud Partisi üyesi gençlerle toplantıda olduğunu ve sirenlerin çalmaya başlamasının ardından hızla salonu terk ettiğini bildirdi.
İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Gazze Şeridi sınırına yakın Yahudi yerleşkelerinde ve Askalan kentinde dün akşam sirenlerin çaldığını açıkladı.
Bildiride, Gazze Şeridi’nden bir füze atıldığı ve füzenin Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından imha edildiği öne sürüldü.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar