GENERAL AVİV KOCHAVİ: İRAN İLE ÇATIŞMA İHTİMALİ VAR

 

Görüntülenme: 1922 Tarih: 25 Aralık 2019 05:32
GENERAL AVİV KOCHAVİ: İRAN İLE ÇATIŞMA İHTİMALİ VAR

Qodsna'nın haberine göre, Siyonist İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi ordunun görevlerinden birinin savaşa girmeden güvenliği sağlamak olduğunu söyledi.

Genelkurmay eski başkanlarından Amnon Lipkin'i anma merasiminde konuşan Kochavi şu açıklamalarda bulundu:

"Güvenliği öyle bir sağlamalıyız ki İsrailliler her iki ya da üç yılda bir denemeye tabi tutulmamalılar. Caydırıcılığın sağlaması için askeri gücümüzden bir kez istifade etmeliyiz. Düşman güçlerin füzelerinin menzili ve nokta atış özellikleri her geçen gün artıyor. İsrail ordusu iç cephesi Güney'de veya Kuzey'de çıkacak bir savaşa hazırlıklı olmalıdır. Çünkü bu konu iç cephede geniş hasarlara yol açacaktır.'' 

İsrail ordusunun Gazze sınırındaki Siyonist yerleşkelerde güvenliği sağladığını ve atılan füzeleri imha ettiklerini iddia eden Kochavi konuşmasına şöyle devam etti:

"Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Suriye'de ve Hizbullah Lübnan'da faaliyet gösteriyor. Tüm yolların kapanması halinde savaş en son seçenektir. Eğer mecbur kalırsak da tüm gücümüzle sahada olacağız. İsrail, merkezi şehirlerimizi vuran ve bize çok fazla zarar veren füze tehdidi ile karşı karşıyadır.

İran, İsrail'in en esaslı düşmanıdır ve Ortadoğu'da bazı Fars Körfez ülkelerine karşı en fazla faaliyette bulunan ülkedir. Onlara cevap verecek tek ülke ise İsrail'dir ve İran'la çatışma ihtimali vardır."

kudusgunu.com

Yorumlar