SİYONİST İSRAİL-YUNANİSTAN VE KIBRIS RUM KESİMİ AKDENİZ'E DOĞAL GAZ BORU HATTI DÖŞEYECEK

 

Görüntülenme: 2024 Tarih: 23 Aralık 2019 16:07
SİYONİST İSRAİL-YUNANİSTAN VE KIBRIS RUM KESİMİ AKDENİZ'E DOĞAL GAZ BORU HATTI DÖŞEYECEK

Doğu Akdeniz'de enerji alanında iş birliğini öngören Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve siyonist rejim, 2 Ocak'ta Atina'da EastMed doğal gaz boru hattının inşası için anlaşma imzalayacak.
 
Anlaşmanın 2 Ocak'ta Yunanistan'ın başkenti Atina'da imzalanacağı ve imza törenine Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiades ve siyonist Benyamin Netanyahu'nun katılacağı bildirildi.
 
Buna göre siyonistlerin işgal ettiği topraklarda yer alan Levant havzası açıklarındaki doğal gaz rezervlerinden başlayacak olan EastMed boru hattı, Akdeniz boyunca ilerleyecek, Girit Adası ve Yunanistan anakarası üzerinden İtalya'ya kadar uzanacak.
 
Anlaşma, İtalya'nın da imzalamasıyla tamamlanmış olacak.
 
Yunanistan Kıbrıs ve işgal rejimi, 20 Mart'ta Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da katıldığı bir toplantıda boru hattı için bölgesel iş birliğinin geliştirilmesi konusunda üçlü mekanizma oluşturulmasını öngören bir anlaşmaya varmıştı.
 
Yaklaşık 2 bin kilometre uzunluğunda olması beklenen EastMed boru hattının Avrupa Birliği'nin (AB) doğal gaz ihtiyacının yüzde 10'unu da karşılayacak. (İLKHA)
 

Yorumlar