MİKE POMPEO'DAN UCM'DE TERÖRİST İSRAİL'E DESTEK

 

Görüntülenme: 2202 Tarih: 21 Aralık 2019 08:12
MİKE POMPEO'DAN UCM'DE TERÖRİST İSRAİL'E DESTEK

ABD sürekli başkalarına kötülük eden, çevreye zarar veren çocuğuna karşı çıkılmasına tepki gösteren, ona dokunulmamasını isteyen babanın yaptığı gibi İsrail'e körü körüne sahip çıkıyor ve onun suçlarının araştırılmasından bile rahatsız olduğunu ortaya koyuyor.
 
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo dün yaptığı açıklamada Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin İsrail'in savaş suçlarını araştırmasına karşı olduklarını dile getirdi.
 
Uluslararası Ceza Mahkemesi başsavcısının Filistin bölgelerinde savaş suçları işleyen bir İsrail partisinin bu suçlarının araştırılması için dosyalar açılabileceğini söylemesi hem işgalci siyonist yönetim tarafından hem de ne yaparsa yapsın, ne gibi suç işlerse işlesin onu körü körüne himaye eden, kılına bile dokunulmasına müsaade etmeyen hamisi ABD tarafından tepkiyle karşılanmıştı.
 
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo kendilerinin böyle bir şeye ve "insafsız bir yöntemle" İsrail'in hedef alınmasına kesinlikle karşı olduklarını söyledi.
 
Pompeo İsrail'in hunharca işlediği suçlarının soruşturulamayacağı konusundaki tavrını da Filistinlilerin bir devletlerinin olmamasına dolayısıyla onların uluslararası kurumlarda bir devlet olarak tam üyelik hakkına sahip olamamalarına bağladı. Pompeo'nun mantığına göre Filistinlilerin bir devletleri olmadığı için İsrail onlara karşı istediği insafsızlığı yapabilir ama İsrail'in savaş suçlarının sorgulanması gibi bir "insafsızlık (!)" yapılamaz.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar