HAMAS: KUDÜS OLMADAN SEÇİMLER YAPILAMAZ

 

Görüntülenme: 1869 Tarih: 19 Aralık 2019 07:37
HAMAS: KUDÜS OLMADAN SEÇİMLER YAPILAMAZ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), bugün Kudüs olmadan seçimlerin yapılamayacağı görüşünü yineleyerek, Kudüs’te seçimlerin yapılmasının taviz verilemeyecek bir hak ve milli sabite olduğunu ifade etti.
 
Hamas sözcülerinden Fevzi Berhum, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Kudüs’te seçimlerin yapılmasının herkesin savaşı olması gerektiğini ve işgal rejiminin iyi niyetine bırakılamayacağını bildirdi.
 
Berhum, Hamas’ın bu savaşı tüm gücüyle vermeye hazır olduğunu, bunun için gerekli irade ve karara sahip olduğunu söyledi.
 
Fetih Hareketi’nin ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın oyalama politikasını ve kaçamak davranmayı bırakması gerektiğini belirten Berhum, tehditlere karşı mücadelenin garantisinin milli birlik içinde çalışmak olduğunu kaydetti.
 
Fetih’in ve Abbas’ın seçimler konusundaki tavırlarının olumsuz ve hayal kırıklığı olduğunu belirten Berhum, Merkez Seçim Kurulu’nun Filistinli gruplarla yaptığı görüşmelerin ve Hamas’ın esneklik göstermesinin ardından seçimlerin yapılması konusunda olumlu bir hava oluştuğuna dikkat çekti.
 
Berhum, Fetih’in ve Abbas’ın seçim kartını sekiz Filistinli grubun gündeme getirdiği uzlaşı girişiminden kaçmak için manevra aracı olarak kullandığını açıkladı.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar