KASSAM TUGAYLARININ YAYINLADIĞI SERAP FİLMİ İLE ZOR DURUMDA KALAN ŞABAK 'EYP HÜCRESİ' HAKKINDA YENİ İDDİALAR ORTAYA ATTI

 

Görüntülenme: 1872 Tarih: 19 Aralık 2019 12:35
KASSAM TUGAYLARININ YAYINLADIĞI SERAP FİLMİ İLE ZOR DURUMDA KALAN ŞABAK 'EYP HÜCRESİ' HAKKINDA YENİ İDDİALAR ORTAYA ATTI

İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın yayınladığı “Serap” adlı filmle zor durumda kalan işgal istihbaratı, kamuoyunun dikkatini dağıtmak amacıyla dün öğle saatlerinde Ramallah’taki Halk Cephesi “EYP Hücresi” hakkındaki yayın yasağını kaldırdı.
 
Önceki akşam yayınlanan “Serap” adlı filmde İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın çift taraflı çalışan ajanı uzun süre kontrol ettiği ve yönlendirdiği, işgal rejimi iç istihbarat birimi “Şabak” ve askeri istihbarat birimi “Aman” subaylarını yanlış yönlendirerek operasyonlarını deşifre ettiği görülüyor.
 
İşgal istihbaratının hakkında yayın yasağını kaldırdığı “EYP Hücresi”, birkaç ay önce patlayan ve Yahudi yerleşimci bir kadının ölümüne, bir diğer yerleşimcinin yaralanmasına yol açan el yapımı patlayıcıyı yerleştirmekle suçlanıyor.
 
İşgal rejimi iç istihbarat birimi “Şabak”, hücrenin deşifre edilmesi için Halk Cephesi liderlerinden ve üyelerinden 50 kişinin sorguya çekildiğini ve hücrenin daha başka ateş açma eylemleri de gerçekleştirdiğinin ortaya çıktığını açıkladı.
 
Hücreyi Ramallah kenti sakinlerinden 44 yaşındaki esir Samir Arbid’in yönettiğini öne süren Şabak, eylemde kullanılan EYP’yi Arbid’in yaptığını ve diğer hücre üyelerini de Filistinli esirin görevlendirdiğini söyledi.
 
Şabak, “EYP Hücresi”nde Kuber köyü sakinlerinden 25 yaşındaki Yezen Miğmas ve 25 yaşındaki Kassam Eş-Şibli’nin de yer aldığını iddia etti.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar