İSRAİL SAVAŞ BAKANI BENNETT YENİ İRAN PLANINI AÇIKLADI

 

Görüntülenme: 1770 Tarih: 18 Aralık 2019 17:53
İSRAİL SAVAŞ BAKANI BENNETT YENİ İRAN PLANINI AÇIKLADI

Jerusalem Post’un haberine göre İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, İran'ın Suriye'deki nüfuzunu bitirmek için daha yoğun çaba sarf edeceklerini söyledi. 

Bennett daha önce de Irak ve Lübnan gibi ülkeler ile İran'ın kendi içinde çıkan karışıklıkların, İran'ın Suriye'den çıkartılması için bir fırsat yarattığını söylemişti.

Yemenlilerin eylül ayında, Suudi Arabistan'daki Aramco petrol tesislerine yaptığı saldırının ardından, İsrail ordusu da benzer bir saldırıya karşı tetikte bekliyor.

Bennett, İran'ı Suriye'den çıkarma çabalarının artırılmasının ardından İran'ın da boş durmayıp İsrail'e saldırma riski bulunduğunu ancak harekete geçmenin beklemekten daha iyi olduğunu düşünüyor. 

Zira bir süre daha beklenilmesi durumunda İran'ın, Golan Tepelerinin Suriye tarafından Hizbullah benzeri bir yapı oluşturabileceği belirtiliyor.

Aslına bakılırsa İsrail şu ana kadar Suriye'de İran'ı hedef alan pek çok saldırı gerçekleştirdi. Ancak Bennett saldırıların daha da yoğunlaşarak İran'ın Suriye'de kalmasının maliyetinin artırmak istiyor.

İran'ın Lübnan'dan sonra Gazze ve Suriye'ye de nüfuz ederek Siyonist rejimi kuşatma altına almaya çalıştığını söyleyen Bennett, İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı yeni bir dönemin başladığını ifade etti.

Öte yandan İsrail rejimi, Suriye ve İran karşıtı Arap ülkeleriyle sıcak ilişkilerini açıklamaya özen gösteriyor.

İsrail rejimi Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Bahreyn’in milli gününü, Twitter’dan Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid Bin Ahmed Al-i Halife ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak kutladı.

Katz, Bahreyn Dışişleri Bakanı’nı en yakın zamanda tekrar görmeyi umduğunu ifade etti.

Katz’ın paylaştığı fotoğrafın, geçtiğimiz Temmuz ayında ABD’nin başkenti Washington’da dinlerin özgürlüğü konferansı’nda çekildiği ifade edildi.

Geçtiğimiz Ekim ayında, Bahreyn’in başkenti Manama’da "Orta Doğu'da Barış ve Güvenliğin Geleceğini Desteklemek" adı altında düzenlenen ‘Yüzyılın anlaşması’ adlı plana yönelik konferans İsrail rejiminden de resmi bir heyet katılmıştı.

Katz, işgal rejimi ile Körfez ülkeleri arasındaki ilişkilerin normalleşmesi çerçevesinde Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret etmişti.

Kısa bir süre önce de İsrail Başhahamı, Bahreyn’i ziyaret etmişti.

Öte yandan Bahreyn muhalefeti, ülke yönetiminin işgal rejimi ile yakınlaşma çabalarının Filistin davasına bir ihanet olduğunu açıklayarak, söz konusu adımları sert bir dille kınadı.

Bahreyn muhalefeti imzasıyla yayınlanan açıklamada ayrıca, uluslararası toplumun Bahreyn yönetimine, muhaliflere yönelik baskılara son vermesi için yaptırım uygulaması çağrısı yapıldı.

YDH

Yorumlar