GAZZE'DE HAMMADDE YOKLUĞU NEDENİYLE FABRİKALAR KAPALI

 

Görüntülenme: 2728 Tarih: 17 Aralık 2019 17:18
GAZZE'DE HAMMADDE YOKLUĞU NEDENİYLE FABRİKALAR KAPALI

Gazze’deki İşadamları Derneği Başkanı Ali El-Hayik, 13 yıldır devam eden İsrail ablukası ve bölünmüşlük sebebiyle Gazze Şeridi ekonomisinde 2019 yılında herhangi bir olumlu gelişme olmadığını söyledi.
 
Gazze Şeridi’ndeki koşulların bugünkü gibi kalması halinde ekonomik, insani ve sosyal durumların 2020 yılında daha da kötüleşeceğine dikkat çeken El-Hayik, başta işsizlik ve fakirlik olmak üzere biriken sorunların çözülmesi gerektiğini ifade etti.
 
Yeterli nakit para akışı olmadığı için piyasaların felç olduğuna işaret eden El-Hayik, hammadde yokluğu ve ihracatın engellenmesi sebebiyle fabrikalarda üretimin durduğunu, abluka ve savaşlar sebebiyle zarara uğrayanların zararlarının telafi edilmediğini belirtti.
 
Gazze Şeridi’nde 2019 yılında mali ve ekonomik durumun çok kötü olduğunu ve birçok alanda büyüme oranının sıfır olduğunu açıklayan El-Hayik, özel sektörün tamamen çöktüğünü ve ablukadan önce 2006 yılında kapasitesinin yüzde 80’iyle faaliyet gösteren özel sektörün faaliyetlerinin yüzde 15’in altına düştüğünü bildirdi.
 
Tamamen veya kısmen duran sanayi ve ticaret tesislerinin desteklenmesinin ilk öncelik olması gerektiğine işaret eden El-Hayik, söz konusu tesislerin yeniden çalışmaya başlamasının işsizliği de azaltacağına dikkat çekti.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar