HAMAS KURULUŞ YILDÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE RAFAH KENTİNDE YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 2181 Tarih: 17 Aralık 2019 23:58
HAMAS KURULUŞ YILDÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE RAFAH KENTİNDE YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), 32’nci kuruluş yıldönümü münasebetiyle Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah kentinde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe binlerce kişinin katıldığı ifade edildi.
 
Yürüyüşe katılanların Hamas sancakları taşıdıkları, kuruluş yıldönümünde hareketi selamlayan ve İzzeddin El-Kassam Tugayları şehitlerinin kahramanlıklarına övgüde bulunan sloganlar attıkları, yürüyüşün ardından gerçekleştirilen mitingde hamasi marşlar söyledikleri belirtildi.
 
Rafah kentinde düzenlenen yürüyüşe Hamas’ın önde gelen liderlerinden Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr ile Fethi Hammad ve Müşir El-Mısri’nin de katıldığı kaydedildi.
 
Milletvekili Müşir El-Mısri, mitingde yaptığı konuşmada, seçimlerin yapılması ve meşru yönetimin yenilenmesi için Hamas’ın son dönemde onlarca taviz verdiğini bildirdi.
 
Seçimlerin yapılması için başkanlık kararnamesinin yayınlanmasının önünde herhangi bir engel kalmadığına işaret eden El-Mısri, Hamas’ın Filistin halkının hakemliğine ve seçmen iradesine başvurulmasını istediğini söyledi.
 
El-Mısri, Filistin Yönetimi’ni işgal güçleriyle yürütülen güvenlik koordinasyonuna ve Batı Yaka’daki siyasi tutuklamalara son vermeye davet etti.
 
Hamas’ın seçimlere hazırlık için komiteler oluşturmaya başladığını kaydeden El-Mısri, milli birliğin sağlanmasını istediklerini dile getirdi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar