ŞEYH NEBİL KAVUK: AMERİKALI YETKİLİNİN LÜBNAN ZİYARETİNİN HEDEFİ FİTNEYİ ARTTIRMAKTIR

 

Görüntülenme: 2548 Tarih: 16 Aralık 2019 01:10
ŞEYH NEBİL KAVUK: AMERİKALI YETKİLİNİN LÜBNAN ZİYARETİNİN HEDEFİ FİTNEYİ ARTTIRMAKTIR

Lübnan Hizbullah hareketi yürütme şurası üyesi Şeyh Nebil Kavuk, Amerikan dışişleri bakan yardımcısının Beyrut ziyaretinin hedefinin fitneyi körüklemek ve Lübnan toplumunda gerginliği arttırmak olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı David Hill'in bu hafta sonu Beyrut'a gitmesi ve bazı Lübnanlı yetkililerle görüşmesi bekleniyor.

İRNA'nın haberine göre, Nebil Kavuk, dün Lübnan'ın güneyinde yer alan Nebetiye kentinde  yaptığı konuşmada, Amerika'nın Lübnan halkıyla düşmanlığı seçtiğini ve bunu ileriye taşıdığını ve bundan da amacının Lübnan halkının terör rejimi İsrail karşısında zayıflatmak olduğunu söyledi.

Kavuk, Amerika'nın Lübnan ve direnişi zayıflatma planının yenilgiye uğradığını belirterek, ''Yaptırımlar ve Lübnan Hizbullah hareketinin terörist olarak ilan edilmesinin de  direnişi zayıflatmadığı aksine daha da taraftarının artmasına neden olduğunu belirtti.

Lübnan Hizbullah hareketi, daha önceden de defalarca  Amerika'yı Lübnan'ın içişlerine karışmakla suçlamıştı.

 

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Nasrullah, geçen cuma günü yaptığı açıklamada, Amerika'nın Lübnan'da halk gösterilerini kendi şom emelleri için kullanmaya çalışmakla suçladı.

parstoday

Yorumlar