HAMAS'IN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ GAZZE'DE KUTLANDI

 

Görüntülenme: 2138 Tarih: 13 Aralık 2019 09:58
HAMAS'IN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ GAZZE'DE KUTLANDI

Bugün Hamas'ın 32. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Gazze'nin kuzeyinde ve güneydeki Han Yunus vilayetinde düzenlenen yürüyüşlere hareketin destekçisi binlerce kişi katıldı. 
 
Katılımcılar "kılıcın gücüyle sahtekarlıkları dağıttık" yazılı pankartlar taşıdılar. Cuma namazının hemen ardından başlatılan yürüyüşlerde katılımcılar Hamas bayraklarını ve şehitlerin fotoğraflarını da taşıdılar. 
 
Kuzey Gazze'deki Cibaliya mülteci kampında düzenlenen yürüyüşte konuşma yapan ve Hamas'ın ileri gelenlerinden olan Fethi Hammad, Filistin halkının düşmana unutamayacağı bir ders verdiğini, İzzettin Kassam Birlikleri'nin sıfır noktasından başlayarak bugün işgal güçleri açısından son derece tehlikeli noktalara ulaşabildiğini dile getirdi. 
 
Hammad, "Kılıcın gücü" savaşının İsrail işgal rejimini boyun eğmeye zorlayan güçlerin birikiminin bir ürünü olduğunu söyledi. 
 
Hammad, işgalciyle ilişkinin sadece silah yoluyla olacağını belirterek Hamas'ın Gazze'nin güvenlik ve istikrarıyla oynayan her eli keseceğini vurguladı. 
 
Esirler davasına da değinen Hammad, işgal rejiminin esirler meselesini uzatmasının kendisine bir yarar sağlamayacağını, Filistinli esirler özgürlüklerine kavuşmadan kendisinin esir askerlerinin ışığı göremeyeceklerini söyledi. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar