BİNLERCE FİLİSTİNLİ HZ. İBRAHİM CAMİSİNE SAHİP ÇIKTI

 

Görüntülenme: 2166 Tarih: 13 Aralık 2019 10:16
BİNLERCE FİLİSTİNLİ HZ. İBRAHİM CAMİSİNE SAHİP ÇIKTI

Binlerce Filistinli bugün sabah namazını Batı Yaka'nın güneyindeki El-Halil şehrinde bulunan Hz. İbrahim Camisi'nde kıldı. Bugünün, Filistinlilerin, işgal rejiminin ve yahudi yerleşimcilerin El-Halil ve Hz. İbrahim Camisi'ne yönelik planlarını boşa çıkarmak için yapılan çağrılara cevap vererek bu camide kalabalık cemaat oluşturdukları üçüncü Cuma olduğu ifade edildi. 
 
Aktivistler, Hz. İbrahim Camisi'ni işgalcilerin hırslarından korumak, oranın İslami kimliğine sahip çıkmak için El-Halil'in ve Batı Yaka'nın değişik bölgelerinden insanları sabah namazlarını bu camide kılmaya çağırmak amacıyla "Büyük Sabah (Fecri Azim)" adıyla bir kampanya başlatmışlardı. 
 
Bu kampanya doğrultusunda üçüncü Cuma sabahında da Hz. İbrahim Camisi namaz kılmaya gelenlerle doldu ve cemaat namazdan sonra tekbir ve tehlillerle buraya sahip çıktığını ortaya koymaya çalıştı. 
 
İşgal yönetimi El-Halil'de Hz. İbrahim Camisi yakınında yeni bir yahudi mahallesi inşa ederek yahudi hakimiyet alanını genişletmeye çalışıyor. Bu amaçla da son dönemde Hz. İbrahim Camisi'ne yönelik baskınlarını artırdılar. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar