KORSAN İSRAİL'DE SİYASİ KAOS VE 3. TUR SEÇİM

 

Görüntülenme: 1725 Tarih: 13 Aralık 2019 05:23
KORSAN İSRAİL'DE SİYASİ KAOS VE 3. TUR SEÇİM

Siyonist Rejim İsrail Parlamentosu-Knesset temsilcileri Perşembe sabahı resmi olarak son 7 ay içerisinde ikinci kez parlamentonun lağvedilmesine oy verdiler. Böylece bu rejim son bir yıl içerisinde üçüncü kez parlamento seçimleri için hazırlanacaktır.

Siyonist Rejim İsrail hala siyasi çıkmaza takılıp kalmıştır. Bu siyasi çıkmaz bu rejimin 71 yıllık geçmişinde görülmemiş bir olaydır. 

Siyonist Rejim İsrail Parlamento seçimlerinin son bir yıldaki ilki Nisan 2019'da düzenlendi ve 21'inci Knesset işe başladı. Ancak bu parlamentonun ömrü bir aydan daha az sürdü. Çünkü Netanyahu kabineyi oluşturamadı ve onun parlamentodaki ortakları da Siyonist Rejim başkanının başka bir şahsı kabineyi oluşturmakla görevlendirmemesi için parlamentonun lağvedilmesi doğrultusunda oy kullandılar. 

Siyonist Rejim İsrail 22'inci parlamento seçimleri ise 17 Eylül günü düzenlense de bu parlamentonun ömrü de üç aydan az bir süre oldu. 

Bu seçimlerin düzenlenmesinin ardından ilk olarak Likud Partisi Başkanı Binyamin Netanyahu  ve daha sonra Mavi ve Beyaz ittifakı başkanı Benni Gantz her biri 28 günlük fırsatta yeni kabineyi oluşturamadılar. 

Kabineyi oluşturmak için başarısız iki girişimin ardından Siyonist Rejim başkanı 21 Kasım günü parlamentoyu 21 gün içerisinde kapsamlı bir kabine oluşturabilecek birini tanıtması ile görevlendirdi. 

Bu 21 günlük fırsat da sona erdi ve Siyonist parlamento kapsayıcı bir kabine oluşturmak için başbakanı tanıtamadı. Buna esasen Siyonist parlamento temsilcileri son 7 ay içerisinde ikinci kez olmak üzere bu yasama erkini lağvettiler. 

Daha önce belirtilenlere göre son bir yıldaki üçüncü Siyonist Rejim İsrail parlamento seçimleri muhtemelen 2 Mart 2020'de düzenlenecektir. Böylece gelecek başbakanın seçilmesi ve parlamentodaki dağılışın değişmesi ile yeni kabinenin oluşturulması beklenmektedir. 

Aslında bu parlamento seçimleri düzenlenmeden önce iki önemli husus mevcuttur. Bu hususların her ikisi de Binyamin Netanyahu'nun durumu ile ilgilidir. 

İlk husus Netanyahu'nun kendi adli akıbeti ile ilgili ciddi kaygılar taşımasıdır. Netanyahu daha önce Siyonist Rejim İsrailli savcı tarafından rüşvet almak, üç kağıtçılık yapmak ve sahtecilikle suçlanmıştır. 

Böylece Binyamin Netanyahu bu ithamlarla başbakanlık döneminin sona ermesi ile beraber hapse atılması muhtemeldir. Bu yüzden Mavi ve Beyaz İttifakı başkanı Benni Gantz Netanyahu'nun sırf adli ve yargı dokunulmazlığından yararlanmak istediği için elinden gelen çabayı gösterdiğini söylemişti. 

İkinci önemli husus da Likud partisinin iç seçimleridir. Reuters Haber Ajansı yeni başkanın tanıtılması için muhtemel bir parti içi seçimlerin düzenlenmesini duyurdu. 

İbranice yayın yapan Kan kanalı da Likud partisi iç seçimlerinin Aralık ayında düzenleneceğini bildirdi. Şimdi ise bu seçimlerde Binyamin Netanyahu'nun en önemli rakibi de Gideon Sair'dir. 

Bu parti içi seçimler önem taşımaktadır çünkü Likud Partisi üyeleri bu partiyi Netanyahu'nun ihtiraslarına kurban etmek istemiyorlar. Ayrıca bu parti üyeleri gelecek kabinenin de bu partiden olan birinin kurmasını istiyorlar. 

 

Böylece Binyamin Netanyahu parti liderliğini koruyamazsa Siyonist Rejimin son on yıl boyunca başbakanlık konumunda rol oynayan ismi üçüncü parlamento seçimlerinden önce akıbeti belli olacaktır. Yani Binyamin Netanyahu seçimleri görmeden kendi partilileri tarafından iktidardan uzaklaştırılacaktır. Buna rağmen Binyamin Netanyahu'nun de iktidardan uzaklaştırılması işgal topraklarındaki siyasi çıkmazın çözümü anlamına gelmemektedir. 

parstoday

Yorumlar