GAZZE HALKI YARIN 'KUDÜS BAŞKENTİMİZDİR' SLOGANIYLA SINIR BÖLGELERİNDE GÖSTERİ DÜZENLEYECEK

 

Görüntülenme: 1971 Tarih: 12 Aralık 2019 20:45
GAZZE HALKI YARIN 'KUDÜS BAŞKENTİMİZDİR' SLOGANIYLA SINIR BÖLGELERİNDE GÖSTERİ DÜZENLEYECEK

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşleri Ulusal Komitesi bugün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Filistin halkını yarın "Filistin bizi birleştiriyor ve Kudüs başkentimizdir" sloganıyla gerçekleştirilecek gösterilere büyük çaplı katılımlar gerçekleştirmeye çağırdı. 
 
Söz konusu komite bugün akşam yayınladığı basın bildirisinde bu haftaki gösterilerin sadece Gazze, Orta Bölge ve Rafah'taki dönüş çadırlarında düzenleneceğini belirtti. Bildiride Kuzey Gazze'de ve Han Yunus'ta da Hamas'ın kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenecek yürüyüşlere imkan tanınması için böyle bir karar alındığı dile getirildi. Komite bu vesileyle Hamas'ın kuruluşunun 32. yıldönümü münasebetiyle tüm Filistin halkını kutladığını ifade etti. 
 
Bildiride Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşleri'nin daha önce olduğu gibi kitlesel eylemler şeklinde ve barışçıl nitelikli olacağı, amaçlarını gerçekleştirinceye kadar da devam edeceği, bu eylemlerin Filistin direnişinin önemli istasyonlarından biri olduğu dile getirildi. 
 
Komite, Filistin'in Gazze bölgesinde, Batı Yaka bölgesinde, 1948'de işgal edilmiş bölgesinde, Kudüs'te sürdürülen mücadeleleri ve dünyanın değişik ülkelerine dağılmış Filistinli azınlıklar tarafından yürütülen mücadeleleri kutladığını, bunların hepsinin Filistin halkının işgale ve tasfiye amaçlı komplolara karşı direnişinde kararlı olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar