LİBERMAN'DAN NETANYAHU'YA ŞARTLI DESTEK

 

Görüntülenme: 1719 Tarih: 12 Aralık 2019 05:37
LİBERMAN'DAN NETANYAHU'YA ŞARTLI DESTEK

İsrail Evimiz partisinin lideri ve aşırı siyonist görüşleriyle öne çıkan Avigdor Liberman, siyasi hayatı terk etmesi durumunda Netanyahu aleyhine açılan yolsuzluk davalarında onun affını destekleyeceğini söyledi. 
 
Liberman, siyonistlere ait Yediot Aharanoot gazetesine bugün yaptığı açıklamada Netanyahu'nun veya eski başbakanlardan herhangi birinin hapse girdiğini görmek istemediğini iddia etti. 
 
Liberman, Likud Partisi'nin bazı ileri gelenlerinin Netanyahu'nun parlamento himayesi istemesinde İsrail'in çıkarları açısından büyük hoşnutsuzluk duyduklarını belirtti. 
 
Liberman, Netanyahu'nun artık siyasette bir yük olmaya başladığını belirterek ona emekliye ayrılma fırsatı verilmesinin onur verici bir davranış olacağını ve bu konunun Knesset'in gündemine alınması durumunda herkesin destek vereceğini iddia etti. 
 
Gazete Liberman'ın bu talebini geçtiğimiz hafta İsrail cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in de dile getirdiğine ve Netanyahu'nun suçu işlediğini itiraf etmesi ve siyaset hayatından da çekilmesi durumunda kendisini affedeceğini söylediğine dikkat çekti. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar