HAMAS'TAN İNGİLTERE SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

 

Görüntülenme: 2233 Tarih: 11 Aralık 2019 17:19
HAMAS'TAN İNGİLTERE SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) İngiltere'de yarın gerçekleştirilecek olan seçimlere müdahale ettikleri ve İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn'i destekledikleri iddialarını yalanladı.
 
Hamas'ta Uluslararası İlişkiler Bürosu üyesi Basim Naim bugün yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
"Biz başka ülkelerin iç işlerine karışmıyoruz. Herhangi bir iç ihtilafta taraf olmayız. Fakat İngiltere'nin başbakanı her kim olursa olsun başta özgürlük, yurda dönüş ve bağımsızlık hakları olmak üzere Filistin halkının haklarına destek vermesini isteriz.
 
Şunu kesin olarak ifade ediyoruz ki hareketimizin İngiltere'de herhangi bir temsilcisi bulunmamaktadır. Harekete yöneltilen seçimlere müdahale ettiği ve muhalefet lideri sayın Jeremy Corbyn'i desteklediği yönündeki suçlamaların herhangi bir doğruluk tarafı yoktur."
 
Naim, Jeremy Corbyn'in daha itidalli bir dış politika izleyeceği intibaı vermesi ve kurulmayı başarması durumunda Filistin devletini tanıyacağını söylemesi sebebiyle söz konusu iddiaların İsrail medyası ve İngiltere'deki siyonist lobi tarafından piyasaya sürüldüğünü ifade etti.
 
İsrail Dış İşleri Bakanı Yisrael Katz, İşçi Partisi lideri Corbyn'in kaybetmesini arzu ettiğini dile getirmişti. Katz, İsrail Ordu Radyosu'na geçtiğimiz hafta verdiği bir demeçte: "İç seçimlere müdahale etmeyeceğim ama ben şahsen onun (Corbyn'in) seçilememesini umuyorum" demişti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar