EMEKLİ SİYONİST GENERAL: ORDU SAVAŞA HAZIR DEĞİL

 

Görüntülenme: 2053 Tarih: 10 Aralık 2019 10:55
EMEKLİ SİYONİST GENERAL: ORDU SAVAŞA HAZIR DEĞİL

Siyonist rejim ordusunun kesinlikle savaşa hazır olmadığını ifade eden İsrailli emekli Tuğgeneral İshak Barik, 'İran'ın bölgedeki yüzlerce füzesi nedeniyle gerçek bir tehditle karşı karşıyayız' dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi Farsça servisinin haberine göre, İsrail Kanal 7 televizyonuna konuşan Tuğgeneral Barik, 2. Lübnan Savaşı'ndan sonra İsrail ordusunun doktrininin hiçbir savaştan korkmamak ve ordu güçlerinin Lübnan'da Hizbullah ve Gazze'de HAMAS ile savaşmaya hazır olması şeklinde belirlendiğini söyledi.

Siyonist general ayrıca şu açıklamalarda bulundu:

"İsrail ordusu bir güvenlik doktrinine sahip değil. Ordu iki cephede savaşmaya hazırlanmalıdır. Yüzlerce tanka sahip olmalıdır. Fakat güvenlik kabinesinin bu konularda ne yaptığı belli değil. Güvenlik kabinesi adeta bir oyun oynuyor. Ordunun ve askeri doktirinin üzerinde neredeyse hiç etkisi yok. Güvenlik Şurası da uzun zamandır güvenlik doktrinine önem vermiyor.

İran son yıllarda İsrail'i füzelerle çevreledi. 500-600 kiloluk 1500-2000 füze üzerimize doğru ateşlenmeye hazır bekliyor. Bizim buna verecek cevabımız yok. Çünkü hava kuvvetlerimiz füze saldırısını önleyecek güce sahip değil ve hava savunma sistemimiz de bu füzeleri havada vuramaz."

kudusgunu.com

Yorumlar