İSRAİL KARŞITI MAKALE YAZDIKTAN 2 HAFTA SONRA ÖLDÜRÜLEN BAE'Lİ YAZAR KİM?

 

Görüntülenme: 2437 Tarih: 08 Aralık 2019 12:57
İSRAİL KARŞITI MAKALE YAZDIKTAN 2 HAFTA SONRA ÖLDÜRÜLEN BAE'Lİ YAZAR KİM?

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) vatandaşı gazeteci- yazar Habib al Sayegh, ülkesinin siyonist rejim ile normalleşmesine karşı çakan makale yazdıktan iki hafta sonra aniden hayatını kaybetti. Ölümden, Veliaht Prens Nahyan yönetimi sorumlu tutuluyor.
Arap rejimleri içinde, işgal devleti ile normalleşme sürecini başlatan ülkelerin başında gelen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), şüpheli bir ölüm olayıyla gündeme geldi.
 
Arap Yazarlar Genel Birliği Genel Sekreteri ve BAE'de yayınlanan Alkhaleej (Körfez) gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Habib al-Sayegh'in 64 yaşında ani ölümü, ülkesinin işgal rejimi ile normalleşmesini eleştiren ve normalleşmeden vazgeçilmesi gerektiğine dair bir makale yayınlamasından iki hafta sonra meydana geldi.
 
Makalesinde işgal devleti yönetimiyle ilişki kuran ve siyonistlerin Filistin halkına karşı uyguladığı hukuk dışı politikaları ve yıkımları haklı çıkarmaya çalışan Arap yönetimleri ile işbaşındaki BAE yönetimine ağır eleştirilerde bulunmuştu.
 
Yazar Sayegh'in ani ölümünden, işgal rejimi ile normalleşme projesine önderlik eden Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan yönetimi sorumlu tutuluyor.
 
Al Nahyan ve Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, işgalciler ile normalleşme sürecini başlatan Arap ülke liderleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. (İLKHA)
 

Yorumlar