NETANYAHU HAŞDİ ŞABİ'Yİ HEDEF ALDI

 

Görüntülenme: 2271 Tarih: 08 Aralık 2019 20:33
NETANYAHU HAŞDİ ŞABİ'Yİ HEDEF ALDI

Amerika’nın Irak’taki Haşd-i Şabi komutanlarına yönelik yaptırım kararı almasının ardından bugün de siyonist rejim başbakanı Netenyahu Irak’taki Haşd-i Şabi’şi hedef alan açıklamalar yaptı.

Amerikan yönetiminin Irak’ta düzenlenen gösterilere ateş açtıkları iddiasıyla, Esaibu’l Ehl-i Hak ve Ketaibu’l Hizbullah adlı Haşdi Şabi güçleri liderlerini terörist listesine almasının ardından bugün de siyonist rejim başbakanı Benyamin Netenyahu, göstericilerin Şii militanlar tarafından vurulduklarını ileri sürerek, Haşd-i Şabi’yi hedef gösterdi.
 
Böylelikle, Irak’ta Amerika ve İsrail’in korkulu rüyası olan Haşd-i Şabi hem Amerika ve hem de siyonist rejim tarafından çapraz ateşe alınmış oluyor.
 
Haftalık kabine toplantısının açılışında yaptığı açıklamada, “Bağdat’taki cani saldırının devrim muhafızları komutası altında olan Şii militanlar tarafından gerçekleştirildiğine dair çok sayıda işaret kendini gösteriyor” diyen Netenyahu suçlamalarını şöyle sürdürdü:
 
“Böyle bir durumda ve böyle bir zamanda İran üzerindeki baskımızı artırmalıyız. Bu konuda Avrupa ülkelerinin de gereken adımları atması çağrısında bulunuyorum.”
 
Böylelikle, Amerika ve siyonist rejimin Irak’taki kaosa bu şekilde doğrudan ve açıktan müdahil olmasının hangi sebeplere dayalı olduğu da ortaya çıkmış oluyor.

 

Yorumlar