YARGI KISKACINDAKİ NETANYAHU'NUN SİYASİ GELECEĞİ BİTECEK Mİ?

 

Görüntülenme: 2205 Tarih: 05 Aralık 2019 23:41
YARGI KISKACINDAKİ NETANYAHU'NUN SİYASİ GELECEĞİ BİTECEK Mİ?

Siyonist İsrail Rejiminin son 10 yıllık başbakanı ağır siyasi ve yargısal bir darboğazda zor günler yaşıyor. Bu günlerde işgal altındaki topraklardan Siyonist rejim elebaşısı Binyamin Netanyahu ile ilgili türlü türlü haberler duyulmaktadır.

Netanyahu 1996 yılından 1999'a dek ve bir kez daha 2009'dan günümüze dek yani toplam 13 yıl Siyonist Rejim İsrail başbakanlığı görevini yapmıştır. Ancak son günlerde işler Binyamin Netanyahu'nun istediği gibi gitmemektedir. 

Netanyahu erken seçimlere giderek daha tutarlı ve yeknesak bir kabine kurabileceğini ve böylece işgal altındaki topraklarda gücüne güç katacağını zannediyordu. Ancak siyasi gruplar ile lobi yapan usta isim olarak ün yapmış Binyamin Netanyahu ne Mart, ne Nisan ne de Ekim aylarında bu çabalarının sonucunda İsrail Parlamentosu'nun 61 temsilcisini kendisine destek olmalarına ikna edemedi. 

Netanyahu fırsatları art arda kaçırdı. Belki de Netanyahu halihazırda her zamandan daha ziyade Gazze Şeridi aleyhindeki Kasım 2018 savaşının yanlış olduğunu anladı. Çünkü bu savaş ve ardından kabul edilen erken ateşkes Netanyahu'nun kabinesinin düşmesine ve onun erken parlamento seçimleri çağrısında bulunmasına neden oldu. 

Netanyahu'nun daha çok eski savaş bakanı, "İsrail Bizim Evimiz" parti başkanı Avigdor Liberman'ın karşı çıkması yüzünden koalisyon kabinesini oluşturmaktaki başarısızlığı onu iki temel konuda kaygılanmasına neden oldu. Birincisi onun İsrail'deki siyasi hayatının son bulması ve siyasi beka sorunu, ikincisi de onun dörtlü yolsuzluk dosyalarından dolayı hapse atılma ihtimali. 

Aslında Netanyahu bu konulardan dolayı kaygı duymakta haklı. Çünkü bu ihtimalin her ikisinin gerçekleşmesi olasılığı yüksektir. Siyasi açıdan Binyamin Netanyahu'nun bir taraftan başbakanlığa seçilmesi ve yeni kabine oluşturması yönündeki çabaları sonuçsuz kalmış, diğer yandan da  Likud partisi üyeleri, bu partinin Siyonistlerin ilk partisi konumunda kalması için Netanyahu'yu parti başkanlığından aşağı çekmek istiyor. 

Yargısal anlamda da Siyonist Rejim baş savcısı daha önce resmi olarak Netanyahu'nun dörtlü dosyaları hakkında açıklamada bulunarak onun hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve geçen günlerde de Netanyahu'ya karşı 300'ü aşkın şikâyet yöneldiğini duyurdu. Böylece Netanyahu'nun başbakanlık görevinin ardından hapse atılma ihtimali yüksektir. 

Bu durum Netanyahu'nun İsrail siyasi arenasında zor bir darboğaza yakalandığını gösteriyor. Buna esasen Siyonist Rejim başbakanı da son günlerde bir tür siyasi yalvarmaya yönelmiştir. Çünkü Netanyahu rakiplerinden onun başbakanlık görevinde sadece 6 ay kalmasına olumlu yaklaşmalarını istemiştir. Görünen o ki Netanyahu zaman öldürerek Likud Partisi başkanı olarak da görevde bulunup muhtemel üçüncü erken seçimde de rol sahibi olarak başbakanlık makamını bir kaç yıllığına elde etmek için son şansını denemek istiyor. 

 

Bu hususta National İnterest Dergisi şöyle bir analiz yaptı: "Netanyahu bir kez onu İsrail'in savunucusu olarak adlandırmayı arzu ettiğini dile getirmiştir. Ancak onun yolsuzluk dosyaları ve kabineyi oluşturmaktaki başarısızlıkları ile böyle bir arzuya varması hususunda ciddi kuşkular söz konusudur. "

parstoday

Yorumlar