GAZZE'DE BÜYÜK DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞLERİ CUMA GÜNÜ YENİDEN BAŞLIYOR

 

Görüntülenme: 2984 Tarih: 02 Aralık 2019 06:12
GAZZE'DE BÜYÜK DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞLERİ CUMA GÜNÜ YENİDEN BAŞLIYOR

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, bugün yaptığı açıklamada, Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin önümüzdeki Cuma günü yeniden başlayacağını bildirdi.
 
Heyet, bu sabah rutin toplantısını yaptı. Toplantıda birçok önemli konunun ele alındığı ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin barışçıl bir şekilde devam edeceğine vurgu yapıldığı kaydedildi.
 
Toplantının ardından yayınlanan bildiride, halk eylemi ve barışçıl tabiatıyla Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin Filistin halkının işgale karşı mücadele sürecinde yeni bir aşama olduğu belirtildi.
 
İşgal altındaki Filistin topraklarının dört bir yanında şehit düşenleri saygıyla anan Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, yaralılara acil şifalar ve işgal rejimi zindanlarında tutulan kahraman esirlere de özgürlük diledi.
 
Heyet, Filistinlilerden önümüzdeki Cuma günü “Yürüyüş devam ediyor” sloganıyla düzenlenecek gösterilere katılmalarını ve basın-yayın organlarından da gösterileri takip etmelerini istedi.
 
Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.
 
Gazze Şeridi’nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yaparken, işgal güçleri de sınır hattındaki siperlerden ve gözetleme kulelerinden silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar