NETANYAHU'NUN BAŞBAKANLIĞINI UZATMAK İÇİN YENİ BİR FORMÜL ORTAYA ATILDI

 

Görüntülenme: 1782 Tarih: 02 Aralık 2019 11:47
NETANYAHU'NUN BAŞBAKANLIĞINI UZATMAK İÇİN YENİ BİR FORMÜL ORTAYA ATILDI

İşgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu’nun genel başkanlığını yaptığı Likud Partisi kaynakları, hükümet teşkili konusunda Kahol Lavan grubuyla yapılan görüşmelerde ilerleme sağlanamadığını bildirdi.
 
Kaynaklar, Kahol Lavan grubuyla görüşmelerin devam ettiğini ve Ürdün Vadisi’ndeki İsrail egemenliğini sağlama işlemi tamamlanana kadar Netanyahu’nun altı ay daha başbakan olarak kalacağı bir hükümet kurulmasının gündemde olduğunu ifade etti.
 
Israel Hayom gazetesi, bugün (2 Aralık Pazartersi) konuyla ilgili yayınladığı haberde, Likud Partisi’nden üst düzey bir yetkilinin “Netanyahu, altı ayda Ürdün Vadisi’nde İsrail egemenliğini sağlama gibi önemli adımlar atabileceğine inanıyor” dediğini yazdı.
 
Haberde, Ürdün Vadisi’nin ilhakının tarihi bir adım olduğu ve Netanyahu’nun bu adımı bizzat kendisi yönetmek istediği kaydedildi.
 
Likud Partisi yetkilisi, Netanyahu’nun başbakanlık ofisinden çıktıktan sonra da Likud Partisi Genel Başkanı olarak politikaya devam edeceğini, hakkındaki hukuki sürecin sona ermesinin ardından bir buçuk yıl sonra başbakanlığa dönebileceğini söyledi.
 
Likud Partisi’nin Kahol Lavan grubuyla yürüttüğü koalisyon müzakerelerinin dönüşümlü başbakanlık konusunda düğümlendiği ve grubun iki numaralı ismi Yair Lapid’in yolsuzlukla suçlanan Netanyahu’nun başbakan olduğu bir koalisyona katılmaya şiddetle karşı çıktığı belirtildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar