HALİL EL HAYYE: SİYONİST REJİM KARŞISINDA TEK SEÇENEK DİRENİŞTİR

 

Görüntülenme: 1765 Tarih: 30 Kasım 2019 11:15
HALİL EL HAYYE: SİYONİST REJİM KARŞISINDA TEK SEÇENEK DİRENİŞTİR

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Siyasi Büro üyelerinden Halil el Hayye, Siyonist rejimin karşısında tek seçeneğin direniş olduğunu belirtti.

El Hayye yaptığı açıklamada, İsrail'in bir katil ve asi rejim olduğunu, işgal rejimini dizginleyecek tek seçeneğin direniş ve ateş olduğunu söyledi.

El Hayye, işgalci düşman ile uzun vadeli ateşkesten söz etmenin gerçekçi olmadığını çünkü, İsrail'in ateşkese bağlı kalacağına dair bir güvencenin olmadığını kaydetti.

Filistinli yetkili, Hamas için önemli olan şeyin esir takası için ciddi ve gerçekçi bir anlaşmanın tamamlanması olduğunu belirtti.

Bu arada, Filistin Özerk Teşkilatı Başkanı Mahmut Abbas, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü dolaysıyla gönderiği mektupta, Filistin halkının 70 yılı aşkın bir süredir türlü felaket ve acılara dayanırken işgal rejimi İsrail'in hala sahtekarlığa ve Filistin topraklarını işgal etmeye devam ettiğini kaydetti.

Öte yandan, işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği son saldırılarda yaralanan bir Filistinli dün öğle saatlerinde şehit oldu.

 

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze kentinin doğusundaki Eş-Şucaiyye Mahallesi sakinlerinden 30 yaşındaki Raid Es-Sersavi’nin işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği son saldırılar sırasında mahallede bindiği motosikletin hedef alınmasıyla yaralandığını ve aldığı yaranın etkisiyle dün hayata gözlerini yumduğunu bildirdi.

parstoday

Yorumlar