SİYONİST GÜÇLER GAZZE'DE FİLİSTİNLİ BİR ÇOCUĞU ŞEHİT ETTİ

 

Görüntülenme: 2470 Tarih: 29 Kasım 2019 00:47
SİYONİST GÜÇLER GAZZE'DE FİLİSTİNLİ BİR ÇOCUĞU ŞEHİT ETTİ

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’un doğusunda bugün öğleden sonra işgal güçlerinin Filistinlilere ateş açması sonucu bir çocuk şehit oldu ve dört kişi yaralandı.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı, 16 yaşındaki Fahd Muhammed Velid El-Estal’ın Han Yunus’un doğusunda karnından yaralandıktan sonra şehit olduğunu açıkladı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Filistinli onlarca genç Han Yunus’un doğusunda yer alan Huzaa beldesinin doğusundaki dönüş kampı çevresinde gösteri yaptı.
 
Filistinli gençlerin Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin bu hafta yapılmayacağının ilan edilmesine rağmen sınıra yakın bölgede gösteri yaptıkları kaydedildi.
 
Kaynaklar, işgal güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu biri karnından olmak üzere üç gencin yaralandığını ve hastaneye kaldırılan gençlerin yaralarının orta derecede olduğunu ifade etti. Karnından yaralanan El-Estal’ın daha sonra şehit olduğu ilan edildi.
 
Kaynaklar ayrıca aynı bölgede iki kişinin daha yaralandığını ve yaralı sayısının dörde yükseldiğini belirtti.
 
Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, Siyonist işgalci düşmana fırsat vermemek için bu hafta yapılması planlanan gösterilerin ertelendiğini açıklamıştı.
 
Heyet, konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, erteleme kararının sorumlulukla ve cesaretle alındığını, hiçbir anlaşmayla bağlantılı olmadığını, Filistin halkının sabitelerine ve direniş hakkına bağlı kalmaya devam edeceğini söyledi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar