HAMAS HEYETİ BEYRUT'TA

 

Görüntülenme: 2082 Tarih: 29 Kasım 2019 14:08
HAMAS HEYETİ BEYRUT'TA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri başkanlığında bir heyet Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta birlik ve beraberliği güçlendirmek amacıyla Filistinli grupların temsilcileriyle bir dizi görüşme gerçekleştirdi.
 
Lübnan’da yaşayan Filistinlilerin ülkedeki mevcut olayların dışında tutulması konusunu görüşen Filistinli gruplar, Lübnanlıların ülkeleri için hayırlı olacak bir uzlaşıya ulaşmalarını temenni etti.
 
Görüşmelere katılan gruplar, Filistin davasının karşı karşıya olduğu tüm tehlikelerle mücadele edebilmek için Filistin uzlaşısının sağlanması gerektiğine işaret ederek, seçimlerin yapılması başta olmak üzere Filistin Evi’ni düzenleyecek adımların atılmasını istedi.
 
Salih El-Aruri başkanlığındaki Hamas heyetinde hareketin Siyasi Birimi üyeleri Halil El-Hayye, Ruhi Müştehi, İzzet Er-Reşak ve Hüsam Bedran’ın yanı sıra Hamas Lübnan temsilcisi Ahmed Abdülhadi ve hareketin liderlerinden Visam Ebu Şemmale’nin yer aldığı kaydedildi.
 
Görüşmelere katılan Filistinli grupların heyetlerine ise İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad En-Nahhale, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Siyasi Dairesi sorumlusu Mahir Et-Tahir, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Fahd Süleyman, FHKC-Genel Komutanlık Genel Sekreter Yardımcısı Talal Naci, Filistin Kurtuluş Cephesi Genel Sekreter Yardımcısı Ebu Nidal El-Eşkar ve Fethu’l-İntifada Sekreteri Ebu Hazım’ın başkanlık ettiği bildirildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar