BATI YAKA'DA ÇATIŞMA

 

Görüntülenme: 2161 Tarih: 26 Kasım 2019 07:54
BATI YAKA'DA ÇATIŞMA

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Tulkerem kentinin batısında yer alan kontrol noktasında bugün işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar yaşandı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Tulkerem’in batısındaki temas noktasında yaşanan çatışmalar sırasında işgal güçleri çok sayıda göz yaşartıcı bomba attı.
 
Kaynaklar, işgal güçlerine ait birkaç devriye aracının Kadoorie Üniversitesi çevresinde konuşlandığını ve bölgede gerginliğin devam ettiğini bildirdi.
 
Batı Yaka’nın kuzeyindeki Cenin kentinin güneyinde yer alan Seyletu’z-Zuhr beldesinde de işgal güçleri ve Yahudi yerleşimcilerle Filistinli gençler arasında çatışmaların yaşandığı kaydedildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, hasta esir Sami Ebu Diyak’ın işgal rejimi zindanlarında şehit olmasını protesto için belde sakinlerinin düzenlediği yürüyüşün ardından Homeş Yahudi Yerleşkesi bölgesine baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin Filistinlileri tahrik ettiklerini söyledi.
 
İşgal askerlerinin Filistinlilere saldırdığı, üzerlerine ateş açtığı ve göz yaşartıcı bomba attığı, çatışmaların Cenin-Nablus karayoluna kadar uzandığı belirtildi.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar