HAMAS: HRW BÖLGE SORUMLUSU ÖMER ŞAKİR'İN SINIR DIŞI EDİLMESİ TEHLİKELİ BİR GELİŞME

 

Görüntülenme: 1825 Tarih: 26 Kasım 2019 22:56
HAMAS: HRW BÖLGE SORUMLUSU ÖMER ŞAKİR'İN SINIR DIŞI EDİLMESİ TEHLİKELİ BİR GELİŞME

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Fevzi Berhum, işgal rejiminin İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) bölge sorumlusu Ömer Şakir’i sınır dışı etmesinin bu tür örgütlerin varlığının ve faaliyetlerinin özüne zarar veren tehlikeli bir gelişme olduğunu ifade etti.
 
Berhum, dün konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamada, Ömer Şakir’in sınır dışı edilmesinin işgal rejiminin insan hakları örgütlerine uyguladığı baskıları yansıttığını söyledi.
 
İşgal güçlerinin Filistinlilere yönelik her gün birçok ihlal ve cinayet işlediğine dikkat çeken Berhum, işgal rejiminin insan hakları örgütleri tarafından bu gerçeğin ortaya çıkarılmasını önleyemediğine işaret etti.
 
İşgal rejiminin kınanması gereken bu tavrının Filistin halkını hedef alan cinayetlerini dünyadan ve uluslararası örgütlerden gizleme çabası olduğunu kaydeden Berhum, işgalcilerin gerçekleri gizleyerek yargılanmaktan ve ceza almaktan kurtulmaya çalıştıklarını belirtti.
 
Hamas sözcüsü, işgal rejiminin bu tür uygulamalarının uluslararası toplumu Filistin halkının haklarına daha çok ilgi göstermeye ve işgalcilerin işledikleri cinayetler sebebiyle yargılanmaları için daha çok çalışmaya sevk etmesi gerektiğini bildirdi.
 
İşgal rejimi, İsrail Yüksek Mahkemesi’nin sınır dışı kararına yapılan itirazı reddetmesinin ardından HRW bölge sorumlusu Ömer Şakir’i dün sınır dışı etti. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar