ABD'NİN DESTEĞİNİ ALAN SİYONİST İSRAİL BATI YAKA BÖLGESİNİN TAMAMINA EL KOYMAK İSTİYOR

 

Görüntülenme: 2530 Tarih: 25 Kasım 2019 18:55
ABD'NİN DESTEĞİNİ ALAN SİYONİST İSRAİL BATI YAKA BÖLGESİNİN TAMAMINA EL KOYMAK İSTİYOR

Hamas'ın Filistin'in El-Halil bölgesi milletvekili olan Nayif Er-Recub, ABD'nin yahudi yerleşim merkezlerini yasal kabul ettiğine dair açıklamasının yahudi yerleşimcilerin Filistinlilerin haklarına ve İslami kutsal mekanlarına yönelik saldırılarının ve ihlallerinin artmasına neden olduğunu dile getirdi.
Özellikle El-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi'ne yönelik baskında, ABD'nin tüm yasal dayanakları yok sayarak Filistinlilerin topraklarına kurulmuş yahudi yerleşim merkezlerinin yasalara aykırı olmadığını iddia etmesinin payı olduğunu belirtti. 
 
Er-Recub, yahudi yerleşimcilerin Hz. İbrahim Camisi'ne yönelik baskınlarının ve Filistinlilerin evlerine yönelik son saldırılarının eski bir politikanın yeni bir yansıması olduğunu ifade ederek işgal yönetiminin aslında Batı Yaka bölgesinin tümüne el koymak istediğini söyledi. 
 
Er-Recub, Filistin Yönetimi'nin Filistinlileri ve onların İslami kutsal mekanlarını savunma konusunda tam bir acziyet göstermesinin ve direnişçilerin peşine düşmesinin işgalcilere daha fazla cesaret verdiğini, onların da Filistin halkına ve kutsal mekanlarına yönelik daha fazla saldırı ve ihlal gerçekleştirdiklerini belirtti. 
 
Er-Recub, tüm Filistinlilerden İslami kutsal mekanların savunulmasını devam ettirmelerini isteyerek; "Bugün eğer Hz. İbrahim Camisi'ne yönelik ihlali kabullenirsek yarın Mescidi Aksa'ya ve Batı Yaka'daki tüm İslamî kutsal mekanlara yönelik ihlalleri kabullenmek zorunda kalırız" dedi. 
 
Er-Recub, İslami kutsal mekanların savunulmasında daha güçlü olunması için Filistin birliğinin gerçekleşmesi yolunda çalışılmasının da zorunlu olduğunu söyledi. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar