AZUN BELDESİNDE ŞİDDETLİ ÇATIŞMA ÇIKTI

 

Görüntülenme: 2402 Tarih: 23 Kasım 2019 06:00
AZUN BELDESİNDE ŞİDDETLİ ÇATIŞMA ÇIKTI

Filistin'in Batı Yaka bölgesinin kuzeyindeki Kalkiliya şehrinin doğusunda bulunan Azun beldesinde İsrail işgal güçlerinin dün gece baskın düzenlemeleri üzerine Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar çıktı. İşgal güçlerinin Filistinli gençlerin üzerine gaz bombaları, Filistinli gençlerin de işgalcilerin üzerine molotof kokteylleri attıkları bildirildi.
 
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre hemen her gün işgal güçleri tarafından rahatsız edilen ve bu yüzden olaylara sahne olan Azun beldesine işgalci askerler dün gece yarısından sonra yine baskın düzenlediler. Baskında işgalci askerlerin bu beldenin Safha mıntıkasına ve orta mıntıkasına girdikleri belirtildi.
 
Baskıncılar buralara girdikten sonra kendilerine tepki gösterilmesi üzerine hemen etrafa yoğun bir şekilde göz yaşartıcı gaz bombaları atmaya başladılar. Gaz bombalarının gazlarının evlere de sızdığı ve çevredeki ailelerin tamamın bunlardan etkilendiği belirtildi.
 
Kaynakların verdiği bilgilere göre Filistinli gençler de kendilerini kuşatan işgalci devriyelerin üzerine molotof kokteylleri attılar.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar