SİYONİST YERLEŞİMCİLER EL HALİL'DE FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNE SALDIRDI

 

Görüntülenme: 2271 Tarih: 23 Kasım 2019 16:02
SİYONİST YERLEŞİMCİLER EL HALİL'DE FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNE SALDIRDI

Batı Yaka'nın güneyindeki El-Halil'in eski şehir kısmında yüzlerce yahudi yerleşimci dün akşam Filistinlilerin evlerine saldırdı. Yerleşimcilerin özellikle Es-Sehle, Ebu Riş kontrol noktası, El-Ca'beri mahallesi ve güney bölge gibi mıntıkalarda bulunan evlere saldırdıkları belirtildi.
 
İşgalcilerin kontrolündeki Ebu'r-Riş kontrol noktasında yerleşimcilerin saldırısı sonucu iki Filistinlinin vücudunda yaralar oluştuğu ve tedavi için hemen El-Halil Hükümet Hastanesi'ne kaldırıldıkları belirtildi.
 
Ey-Halil'in güney bölgesinde de işgalci askerlerin ve yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonucu sekiz Filistinli yaralandı.
 
Sağlık kaynakları yine El-Halil Hükümet Hastanesi'ne kaldırılan sekiz kişinin, işgalci askerler tarafından atılan gaz bombalarının etkisiyle nefes alma zorlukları çektiklerini ve gerek darp yüzünden gerekse bombaların etkisiyle derilerinde bereler oluştuğunu dile getirdiler.
 
El-Ca'beri mahallesinde de işgalci askerlerin ve yahudi yerleşimcilerin Filistinlilerin üzerine biber gazı attıkları ve üzerlerine saldırarak darp ettikleri ifade edildi.
 
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgalci askerler tarafından korunan yahudi yerleşimcilerden kalabalık bir grup El-Halil'in güneyindeki Sehle mıntıkasında mahkeme yakınında beş Filistinli genci bir dükkanda rehin aldılar.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar