SİYONİST REJİM HÜKÜMET KURAMAMA ÇIKMAZI İÇİNDE

 

Görüntülenme: 1735 Tarih: 23 Kasım 2019 08:09
SİYONİST REJİM HÜKÜMET KURAMAMA ÇIKMAZI İÇİNDE

Siyonist rejimde Netanyahu ve Gantz’ın yeni kabineyi kurmakta başarısız kalmaları ardından İsrail ele başı bu kez ve ilk kez parlamentoyu başbakanı belirlemekle görevlendirdi.

Benjamin Netanyahu kabinesinin dağılmasından bir yıl geçti. Kasım 2018’de işgalci rejim İsrail Gazze şeridine yönelik savaşa başladı. Fakat sadece 4 gün sonra ateşkesi kabul etmek zorunda kaldı. Krizin başlama noktası da işte söz konusu ateşkesi kabul etmek oldu. Evimizi İsrail parti başkanı Avigdor Liberman sözkonusu ateşkesin ardından kabineden istifa ederek pratikte kabinenin dağılması için ortam hazırlamış oldu. Fakat İsrail parlamento seçimleri ise kasım 2019’da yapılması gerekirken başbakan Benjamin Netanyahu 9 nisan tarihinde erken seçim kararını verdi.
9 nisan tarihinde gerçekleşen erken seçimler ise Netanyahu liderliğindeki Likud partisi parlamentoda 36 sandalye kazanmayı başardı. bu yüzen Netanyahu bir kez daha kabine kurmakla görevlendirildi fakat kendisine bu bağlamda tanınan 42 günlük sürenin sonunda başarısız kaldı. 
Bu arada Siyonist rejim elebaşı başka birini kabine kurmak için görevlendirmek isterken Netanyahu’nun knesetteki müttefikleri meclisin feshedilmesine oy verdiler. Böylece meclisin ikinci seçimleri 17 eylül tarihinde tekrar düzenlendi fakat bu sefer Likud partisi sandalye kaybederken Netanyahu ikinci parti oldu. Fakat yine de meclisteki sağcıların toplam sandalyeleri 55 olduğu için korsan rejim elebaşı bir kez daha Netanyahu’yu başbakan seçerek kabine kurmakla görevlendirdi; Netanyahu bu kez de yasal olarak tanınan surenin uzatmalarını da kullanmasına rağmen yine kabineyi kuramadı. 
Bunun üzerine Siyonist işgal rejimi elebaşı 21 ekim tarihinde Mavi Beyaz koalisyon lideri Benny Gantez’ı başbakan seçerek kabine kurmasını istedi. Gantez de 28 günlük sürenin sonunda kabine kurmak için knesset meclisinde 61 oy almayınca korsan rejim tarihinde yine bir başarısızlığa imza attı ve ırkçı rejim daha önce yaşamadığı bir siyasi krize girdi. 
Korsan rejim başbakanı Benjamin Netanyahu kabinesinin 2019 tarihinde dağılmasından bir yıl geçerken ırkçı İsrail elebaşı, 71 yıl işgal sürecinde ilk kez parlamentoyu başbakanı atamasını istedi. Rivlin 70 yıllık sahte rejimin tarihinde ilk kez hiçbir başbakanın kabineyi kuramadığına işaretle, siyasi sorunların Netanyahu ve Gantez’in bu konuda başarısız kalmalarına sebep olduğunu söyledi.
Görünüşe göre Rivlin’in siyasi sorunlardan hedefi, Netanyahu  ve Gantez’in kapsamlı bir kabineyi kurmakta anlaşmamaları, Avigdor Liberman’ın Netanyahu veya Gantez başbakanlığında kurulacak kabineye katılmak istememesi ve genel olarak her kesin parti veya kişisel çıkarlarına öncelik vermesidir. 
Gelinen noktada parlamento 21 gün yeni başbakanı açıklamaya fırsatı vardır. Fakat parlamento sandalyelerin dağılımında Netanyahu ve Gantez’in rolleri, ayrıca her ikisinin de 120 sandalyeli mecliste 61 sandalye kazanamamaları dikkate alınınca parlamentonun da başarılı olacağı tahmin edilmiyor. 
Parlamentonun da bu yolda başarısız kalması durumunda işgal topraklarındakiler 3 kez sandık başına gidecekler fakat bu serer de işgal rejiminde siyasi krizin bitmesinde hiçbir garanti yok zira bu kez de hiçbir partinin ve ya siyasi akımın mecliste 61 sandalyeyi tek başına kazanabilme ihtimali yok ve bu kez de mecliste çoğunluk olan yine bir koalisyon hükümeti kurmak zorunda kalabilir.

parstoday

Yorumlar