HALİD EL BETAŞ: TÜM ŞEHİTLERE VEFA GÖSTERECEĞİZ

 

Görüntülenme: 2593 Tarih: 22 Kasım 2019 03:11
HALİD EL BETAŞ: TÜM ŞEHİTLERE VEFA GÖSTERECEĞİZ

İslami Cihad Hareketi Siyasi Birimi üyesi Halid El-Betaş İsrail işgal yönetiminin işlediği suçların Filistin halkının haklarını elde etme konusundaki ısrarlılığına engel olamayacağını ifade etti. 
 
Siyonist işgal rejiminin geçtiğimiz hafta içinde Es-Sevarike ailesine karşı toplu katliam gerçekleştirmesinin, komutan Beha Ebu'l-Ata'nın Gazze'deki evini, Ekrem El-Acuri'nin Şam'daki evini hedef alan saldırılarının işgal güçlerinin Han Yunus'ta, Cenin'de ve Gazze'de gerçekleştirdikleri katliamların bir devamı olduğunu dile getirdi. 
 
Halid El-Betaş, Sevarike ailesinden yaralarının tesiriyle bugün şehit olan dokuzuncu kişinin cenazesinin kaldırılması için düzenlenen ve aralarında muhtelif direniş hareketlerinin liderlerinin de bulunduğu büyük bir kalabalığın katıldığı törende İslami ve ulusal güçler adına yaptığı konuşmada suç devleti ile Filistin halkı arasındaki güç farkının, Filistin halkını haklarını alma konusunda ilerlemekten alıkoyamayacağını vurguladı. "Bu bizim toprağımızı, Kudüs'ümüzü ve halkımızı savunmak için ilerlememize engel olamayacaktır" dedi. 
 
El-Betaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Tüm şehitlere vefa gösterdiğimiz gibi Es-Sevarike ailesinin şehitlerine de, şehit Beha Ebu'l-Ata'ya da, şehadetinin yıldönümünü anarken şehit Ahmed El-Ca'beri'ye de ve yine şehadetinin yıl dönümünü anarken şehit Ebu Ammar'a da vefa göstereceğiz."
 
İşgal rejiminin füze saldırısıyla evlerini yerle bir ettiği Es-Sevarike ailesinden sekiz kişi olay yerinde şehit olmuş, saldırıda ağır yaralanan 40 yaşındaki Muhammed Selame Es-Sevarike de yaralarının tesiriyle bugün hayatını kaybetmişti. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar