SİYONİST REJİM BAŞSAVCISI NETANYAHU'YA DAVA AÇILMASINA KARAR VERDİ

 

Görüntülenme: 2175 Tarih: 22 Kasım 2019 23:06
SİYONİST REJİM BAŞSAVCISI NETANYAHU'YA DAVA AÇILMASINA KARAR VERDİ

Siyonist rejim İsrail Başsavcısı, Başbakan Binyamin Netanyahu hakkında rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma suçlamasıyla dava açılmasına karar verdi.

Başsavcı Avichai Mandelbli'nin kararıyla birlikte hali hazırda iki yıldır sonuçsuz kalan seçimler nedeniyle siyasi istikrarsızlık yaşayan korsan rejimde belirsizlik ortamı ve politik kaos arttı.
Mandelbli'nin açtığı dava Siyonist rejimin tarihinde görevdeki bir başbakana yönelik olması nedeniyle de bir ilk olma özelliği taşıyor.
Üç farklı yolsuzluk suçlamasını da reddeden Netanyahu 10 yıl hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir
Şubat ayında hazırlanan polis raporlarında savcılığa davanın açılması önerisinde bulunulmuştu. Netanyahu farklı iş insanlarına yaptığı ayrıcalıklar karşılığında toplamda 264 bin dolar değerinde hediyeler kabul etmekle suçlanıyor.
Hakkındaki tüm suçlamaların siyasi amaçlı yapıldığını ve iddiaların tümünün uydurma olduğunu dile getiren Netanyahu, "Şu anda burada olanlar Başbakan'a yapılan bir darbe girişimidir. Bırakmaya hazır değilim. Görevime devam edeceğim." diye konuştu.
Netanyahu daha önce kendisi aleyhine yöneltilen tüm suçlamaları reddetmiş, bunları bir "cadı avı" olarak nitelendirmişti. Bu gelişmeyle birlikte Netanyahu, görevdeyken hakkında dava açılan ilk işgal rejimi Başbakanı olacak.

parstoday

Yorumlar