SİYONİST YERLEŞİMCİLER BATI YAKA'DA TERÖR ESTİRDİ

 

Görüntülenme: 1994 Tarih: 22 Kasım 2019 21:23
SİYONİST YERLEŞİMCİLER BATI YAKA'DA TERÖR ESTİRDİ

Yahudi yerleşimciler sabah Batı Yaka'nın kuzeyindeki Nablus şehrinin doğusunda ve güneyinde bulunan üç köyde Filistinlilere ait bazı binek araçları yaktılar ve evlere saldırdılar. 
 
Batı Yaka bölgesinde yahudi yerleşimi konusundan sorumlu Gassan Dağlas'ın verdiği bilgilere göre yahudi yerleşimciler Nablus'un güneyinde Mecdel Beni Fadıl ve Kaplan köylerine sızarak bazı binek araçları yaktılar. 
 
Dağlas'ın verdiği bilgilere göre yerleşimciler Nablus'un doğusunda da Decen köyünde ikamet eden Sair Hanayişe adlı Filistinlinin evine saldırarak binek aracını yaktı, duvarına da ırkçı sloganlar yazdılar. 
 
Son haftalarda Filistin topraklarında zeytin toplama mevsimiyle birlikte yahudi yerleşimcilerin Batı Yaka bölgesine yönelik saldırılarında ve baskınlarında da artış olduğu dile getirildi. 
 
Filistin'in 1967'de işgal edilmiş bölgesinde yahudi yerleşimciler 503 yahudi yerleşim merkezinde yaşıyor. Bunların 474'ü Batı Yaka bölgesinde 29'u ise Kudüs'te yer alıyor. Bu yerleşim merkezlerinin kapladığı alan Batı Yaka bölgesinin %46'sını kapsıyor. Bu yerleşim merkezlerinde toplamda 800 bin civarında yahudi yerleşimci ikamet ediyor. 
 
ABD'nin yasalara aykırı olmadığını ileri sürdüğü bu yerleşim merkezlerinin tamamı işgal altındaki Filistin topraklarına ve Filistinlilerin arazileri zorla gasp edilerek inşa edilmiş durumda. Aynı zamanda buralara yerleştirilen yerleşimciler sık sık Filistinlilere saldırarak terör estiriyor, bazen insanların uykuda olduğu sırada evlerini yakıyorlar, bazen tarım ürünlerini imha ediyorlar, bazen ağaçlarını söküyorlar, bazen hayvanlarını gasp ediyorlar, bazen duvarlarına ırkçı sloganlar yazıyorlar, bazen de bunların dışında muhtelif terör eylemleri gerçekleştiriyorlar. 
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar