KORSAN İSRAİL KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE AİT BAZI KURUMLARI KAPATIYOR

 

Görüntülenme: 3001 Tarih: 22 Kasım 2019 07:36
KORSAN İSRAİL KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERE AİT BAZI KURUMLARI KAPATIYOR

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) ileri gelenlerinden Re'fet Nasif, İsrail işgal rejiminin işgal altındaki Kudüs'te Filistinli kurumları hedefe yerleştirmesinin bu şehri yahudileştirme, mukaddes mekanlarını ve kurumlarını yahudi kisvesine sokma amaçlı politikasının bir parçası olduğunu söyledi. 
 
Re'fet Nasif, Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında bu siyasetin ve buna bağlı uygulamaların, saldırıların devam etmesinde bir yandan ABD'nin açıkça yeşil ışık yakmasının bir yandan da siyonist işgalcinin Kudüs'teki ve işgal altındaki Filistin'in muhtelif bölgelerindeki uygulamalarına hem bölge ülkelerinin hem de uluslararası toplumun sessiz kalmasının önemli rolü olduğunu dile getirdi. Bu arada işgalciyle anlaşma peşinde koşturulmasının da onun bileğini güçlendirdiğini hatırlattı.
 
Nasif açıklamasında işgalcinin bütün bu saldırılarının devam etmesinin tehlikesine dikkat çekerek Filistin halkının bütün kesimlerini, Arap toplumlarını ve İslam ümmetini bu davanın ve mukaddesatının yüklediği sorumluluğu üstlenmeye, işgalcinin düşmanca politikasına her yönden karşı durmaya çağırdı. 
 
İşgal yönetimi dün Kudüs'te geniş çaplı baskınlar gerçekleştirmiş ve bu şehirde Filistinlilere ait bazı kurumları kapatmıştı. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar