TERÖR REJİMİ İSRAİL'DE HÜKÜMET KURMA ÇALIŞMALARI TIKANDI

 

Görüntülenme: 2363 Tarih: 20 Kasım 2019 15:24
TERÖR REJİMİ İSRAİL'DE HÜKÜMET KURMA ÇALIŞMALARI TIKANDI

İsrail'de Likud Partisi'nin lideri ve başbakan Netanyahu ile Mavi - Beyaz İttifakı'nın lideri Benny Gantz arasında dün gece yapılan görüşmeden sonra siyonist medyaya yansıyan bilgilere göre "birlik hükümeti" planı çıkmaz sokağa girmiş görünüyor. 
 
Gantz'ın dün gece yarısı gerçekleştirilen görüşmeden sonra yaptığı açıklamada; "Doğru, üçüncü bir seçim yapılması kötü bir şey sayılır. Ama biz de prensiplerimizden ve ilkelerimizden taviz vermek istemiyoruz" dediği haber verildi. Onun bu açıklamasının söz konusu görüşmenin başarısız olduğuna işaret etiği yorumları yapıldı. 
 
Diğer yandan Netanyahu'nun da görüşme sonrasındaki açıklamalarında, 'Evimiz İsrail Partisi'nin lideri Liberman'ın dönüşümlü başbakanlığın olacağı ve ilk başbakanlığın da Netanyahu'ya verileceği birlik hükümeti fikrine Gantz'ın karşı çıktığını söylediği haber verildi. 
 
Bu arada hükümet kurması için Gantz'a verilen sürenin bu gece dolduğu, ondan sonrası için yasanın Knesset'in tüm üyelerine, 61 imza toplamaları için 21 gün süre tanıdığı belirtildi. Herhangi birinin bunu başarması durumunda ona hükümeti kurması için 14 gün süre tanınacak. Ancak başarılı olunamaması durumunda Knesset feshedilecek ve gelecek Mart ayının başında yeniden erken genel seçim yapılması için çağrı yapılacak. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar