ABD'DEN CESARET ALAN NETANYAHU EL AĞVAR'I DA İLHAK ETMEYE HAZIRLANIYOR

 

Görüntülenme: 2171 Tarih: 19 Kasım 2019 11:24
ABD'DEN CESARET ALAN NETANYAHU EL AĞVAR'I DA İLHAK ETMEYE HAZIRLANIYOR

ABD yönetiminin, siyonist işgal rejiminin gayri meşru bir şekilde işgal altında tuttuğu Batı Yaka bölgesinde Filistinlilerden zorla gasp edilen araziler üzerine kurulan yahudi yerleşim merkezlerinin yasal olduğunu iddia etmesi işgal yönetimini daha da cüretlendirdi. 
 
Siyonistlere ait Maariv adlı gazetenin yayınladığı habere göre Likud Partisi çevreleri İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Batı Yaka'nın El-Ağvar bölgesinin İsrail'e ilhakı için partinin komitelerine bir yasa tasarısı üzerinde çalışmaları için yeşil ışık yaktığını dile getirdiler. 
 
İbranice yayınlanan Maariv gazetesinin haberine göre Likud Partisi milletvekili Sharren Haskel Netanyahu'nun, önümüzdeki hafta Knesset'e sunulmak üzere bir yasa tasarısı hazırlaması için kendisine yeşil ışık yaktığını söyledi. Haskel Mavi - Beyaz İttifakı'yla koalisyon planının da çökmemesi umudunda olduğunu söyledi. 
 
Haskel, ABD Başkanı Turmp'ın dün (18 Kasım Pazartesi) Batı Yaka'daki yahudi yerleşim merkezlerinin yasal olduğunu ilan etmesinden sonra El-Ağvar'ın İsrail'e ilhakı için ortamın ve şartların gayet uygun olduğunu, büyük adımlar atılması için iyi bir fırsat doğduğunu söyledi. 
 
İşgal devletinin başbakanı Netanyahu erken genel seçimler öncesinde yaptığı seçim açıklamalarında yeni hükümeti kurmasından sonra El-Ağvar'ı İsrail'e ilhak edeceğini söylemişti. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar