ABD'DEN BATI YAKA'DAKİ SİYONİST YERLEŞKELERE DESTEK

 

Görüntülenme: 2286 Tarih: 19 Kasım 2019 16:58
ABD'DEN BATI YAKA'DAKİ SİYONİST YERLEŞKELERE DESTEK

Her zaman olduğu gibi siyonist işgalciyle aynı yerde duran, onun haksızlıklarını, zulüm uygulamalarını, vahşi saldırılarını onaylamaya ve böylece işgalciye gaz vermeye çalışan ABD Batı Yaka'da, gayri meşru bir şekilde işgal altında tutulan topraklara inşa edilen yahudi yerleşim merkezlerinin yasal olduğunu iddia etti. 
 
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo dün akşam yaptığı açıklamada, tüm uluslararası yasalara aykırı bir şekilde ve Filistinlilerin arazilerinin zorla gasp edilmesi suretiyle inşa edilen yahudi yerleşim merkezlerinin yasal olduğunu söyledi. 
 
Associated Press haber ajansı daha önce yayınladığı bir haberde ABD'nin, 1978'de çıkarmış olduğu ve Batı Yaka'daki yahudi yerleşim merkezlerinin yasal olmadığına dair kararından vazgeçmek niyetinde olduğunu duyurmuştu. 
 
Mike Pompeo da dün yaptığı açıklamada, Donald Trump idaresinin selefi Barack Obama'nın Batı Yaka'daki yahudi yerleşim merkezleriyle ilgili tutumundan vazgeçtiğini ve bu yerleşim merkezlerini yasal kabul ettiğini açıkladı. 
 
ABD kararının, Avrupa Birliği Yüksek Mahkemesi'nin geçtiğimiz Salı günü verdiği 1967'de işgal edilmiş Filistin topraklarındaki yahudi yerleşim merkezlerinde üretilerek Avrupa Birliği ülkelerine gönderilen ürünlerin yasal olduğuna dair kararından sonra gelmesi dikkat çekti. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar