HUSAM BEDRAN: HAMAS İLE İSLAMİ CİHAD ARASINDA TAM BİR UYUM VAR

 

Görüntülenme: 1784 Tarih: 18 Kasım 2019 23:07
HUSAM BEDRAN: HAMAS İLE İSLAMİ CİHAD ARASINDA TAM BİR UYUM VAR

Hamas Siyasi Birimi üyesi ve Ulusal İlişkiler Bölümü Başkanı Husam Bedran, Gazze'de direnişin olgun, organik ve ittifak halinde olduğunu, ortak eylemleri organize etmek için bir odasının bulunduğunu, işgale karşı tüm ortak faaliyetlerini tam bir koordinasyon içinde yürüttüğünü dile getirdi. 
 
Bedran yaptığı basın açıklamasında kendi hareketlerinin İslami Cihad Hareketi'yle ilişkilerinin çok sağlam, yerleşik ve güçlü olduğunu, belli ilkelere ve üzerinde ittifak edilmiş görüşe dayandığını, kimsenin buna olumsuz müdahalede bulunamayacağını veya etki edemeyeceğini belirtti. 
 
Bedran aynı zamanda İslami Cihad Hareketi'yle irtibatların ve ilişkilerin de devam ettiğini hem içeride hem de dışarıda neredeyse gündelik irtibat sağlandığını söyledi. Bu görüşmelerde Filistin halkıyla ilgili bütün davaların ele alındığını vurgulayan Bedran, Hamas ile İslami Cihad'ın aynı vadide yer aldığını, aralarında siyasi ve askeri yönden koordinasyon ve uyum olduğunu ifade etti. Bu durumun ise işgal rejimini ve bazı çevreleri rahatsız ettiğini, çünkü Filistin'de tek bir bedenin parçaları gibi nadir görülebilecek birlik oluşturduklarını vurguladı. 
 
Bedran Netanyahu'nun direnişe yönelik tehditlerini Filistin'de kimsenin umursamadığını, bu tehditlerin bir çocuğu bile korkutamadığını, direnişin sadece onun tehditlerini değil birçok şeyini yakın takibe aldığını ve halkını savunmak için her an tetikte olduğunu belirtti. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar